Брой 76 (81), 19-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в семинар „Индия – нови бизнес възможности”


БТПП организира семинар „Индия – нови бизнес възможности в секторите биотехнологии, енергетика, околна среда, транспорт” на 26 април 2012 г. в Палатата.

Стабилният икономически растеж, който отбелязва Индия в период на глобална рецесия, е показател за потенциала на икономиката на страната, която през 2011 г. отбеляза 9% растеж на БВП. Индия има население 1,21 млрд.жители, а около 13 млн. са младите хора, които се включват в икономиката на страната всяка година като свежа работна ръка.

В рамките на семинара ще получите информация за развитието на няколко сектора в Индия: биотехнологии (нови решения за справяне с климатичните промени; червени, бели и зелени технологии; биоинформатика), енергетика (енергия от слънце, вятър, биомаса, биогориво, вода; енергийна ефективност), околна среда (обработване на водни ресурси, отпадъчни води и твърди отпадъци, пречистване на въздуха, зелено строителство, зелена химическа промишленост), транспорт (интелигентни транспортни системи, ниско въглеродни транспортни решения, горивни клетки, хибридни технолоогии).

По време на семинара ще бъде представен Европейският бизнес и технологичен център, функциониращ в Индия с финансовата подкрепа на ЕС. Основната цел на Центъра е да улесни достъпа на европейските фирми на индийския пазар чрез предоставяне на предварителна информация, организиране на бизнес посещения и създаване на подходящи контакти с местни фирми за увеличаване присъствието на европейския бизнес в различини сектори на индийската икономика.

Работният език на семинара е английски. Участието е безплатно.

При интерес за участие, моля попълнете и изпратете регистрационна форма на e-mail: irelations@bcci.bg, факс: 02 987 32 09,  до 25 април.

За повече информация: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 81 17 421, 81 17 489.

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП участва в първото заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към президента
Палатата настоява публично-частното партньорство да получи изключителна подкрепа Още
Покана за участие в семинар „Индия – нови бизнес възможности”
Ще бъде представен и Европейският бизнес и технологичен център, функциониращ в Индия, който улеснява достъпа на европейските фирми на индийския пазар Още
БТПП е съорганизатор на конференция "Създаване на устойчива система за управление на отпадъците"
Ще бъде обсъдено управлението на отпадъците в България на национално, регионално и местно ниво Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проектът на Закон за иновациите цели подобряване на конкурентоспособността на българската индустрия
Законопроектът е част от ангажиментите на Р. България по пакта "Евро плюс" Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК представя нови мерки и набелязва ключови възможности за динамично възстановяване на работни места в ЕС
Комисията отправя и послание към правителствата да премахнат ограничителните мерки за достъп до пазара на труда за работниците от България и Румъния Още