Брой 204 (209), 19-10-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва в Международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения


Oрганизираната от Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС) международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения срещна български професионалисти с представители на бизнеса и научните среди от цяла Европа.

„С Railway Projects искаме да насочим вниманието на обществото върху значимия въпрос за състоянието на жп инфраструктурата в България, да чуем мнението и препоръките на чуждестранни експерти и на настоящи и потенциални инвеститори относно условията за работа в България", каза доц. д-р инж. Виктор Ташев, управител на БАГТС.
 

Инж. арх. Валентин Трашлиев, председател на БАГТС;
Лъчезар Искров, член на УС на БТПП; Красимир Петров,
ректор на УАСГ; арх. Петър Диков, гл. архитект на София;
инж. Асен Антов, изп. директор на НК „Стратегически
инфраструктурни проекти“ (от ляво на дясно)

В конференцията участва и Лъчезар Искров, член на Изпълнителния съвет и Управителния съвет на БТПП и председател на Съвета на браншовите организации към Палатата. В своето изказване Лъчезар Искров припомни, че железопътният транспорт е екологичен вид транспорт, който може да допринесе за налагане на нови форми на мобилност, които са енергийноефективни и ограничават рисковете от задълбочаване на замърсяването и климатичните промени. Той може да предложи висококачествени, надеждни, безопасни и сигурни услуги и по този начин да улесни устойчивото развитие на българската и на европейската икономика*.

В конференцията участваха редица признати експерти и професионалисти от бранша.

В рамките на конференцията бяха представени успешно реализирани и бъдещи наши и чуждестранни проекти, като „Тунелите от железопътен проект „Щутгарт 21", „Изграждане на коридор № 8, Радомир-Гюешево", „Високоскоростна отсечка Ебенсфелт-Ерфурт, Германия" и други.

Това е третата по ред конференция, организирана от Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство, и първата, посветена на жп инфраструктурата. Предните два форума БАГТС посвети на особеностите на геотехническото и тунелното строителство и на укрепването на свлачища и брегозащитата.

* Пълният текст на изказването ТУК

НОВИНИ ОТ БТПП
Редовно заседание на УС на Европалати се проведе в Брюксел
Председателят на БТПП бе преизбран за член на Борда на директорите на Европалати Още
БТПП участва в Международна конференция за железопътна инфраструктура и съоръжения
Конференция събра в София жп експерти от цяла Европа Още
Покана за участие в семинар: „Индия – перспективи в секторите енергетика и транспорт“
Нови членове на БТПП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ДИАЛОГ С БИЗНЕСА
Покана за представяне на предложения за програми за заетост и обучения
Целта е обединяване усилията на всички заинтересовани страни при подготовката на Националния план за действие по заетостта Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартира процедура за подбор на проекти „Ново работно място”
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Безопасност на потребителите – проверете изтеглените от пазара продукти по целия свят само с няколко щраквания на мишката!
Открит е нов международен портал, който ще позволи на компетентните органи в цял свят да обменят информация относно опасни продукти Още