Брой 128 (385), 04-07-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство EEN


03.07.13.01 РУМЪНИЯ
Румънска фирма, специализирана в проектирането и производството на топлинно оборудване и обработващо оборудване /съдове за налягане,  топлообменни съоръжения, направляващи релси, резервоари и други устройства/, както и на широка гама стоманени заварочни конструкции/структури /стоманени конструкции, подпорни покривни конструкции, трегери, комини и др./ предлага подизпълнителство. Фирмата търси партньори, желаещи да прехвърлят за подизпълнителство производството на топлообменно и обработващо оборудване,  стоманени конструкции, заварочни стоманени конструкции и други заварочни работи /включително и монтаж и заваряване на строителната площадка/. Фирмата може да произведе изработени по поръчка  продукти в отделни екземпляри, както и в големи количества в серийно производство. 

03.07.13.02 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английско МСП, се занимава със софтуер, уеб и бизнес приложения. Фирмата има над 30-годишен опит в дизайна и разработването на  уеб базирани и бизнес приложения.  Разработила е широка гама от доказали ефективността си технологични решения и е установила дългосрочни партньорства с организации от Великобритания, Гърция и Хърватия, за предоставянето и на тези услуги и внедряването на резултатите от тях. Като изхожда от досегашните си постижения фирмата сега иска до разшири дейността си и на други пазари /в и извън Европа/. Английската фирма е готова за учредяването на нова компания на подходящ пазар чрез джойнт венчър с чуждестранен партньор. Фирмата е в състояние да предложи, както изцяло запазено приложение на криентите, така и пакет от услуги, така че партньорът да може да избере инструменти, които са най-подходящи за съответния пазар и се вписват в съответния бюджет. Английската фирма търси търговски посредници /дистрибутори, представители/, предлага подизпълнителство и/или джойнт венчър.
Валидна до03/07/2014

03.07.13.03 РУМЪНИЯ
Румънски производител е с над 30-годишен опит в производството на кожарски изделия.  Фирмата произвежда висококачествени и уникални продукти от кожа: колани, чанти, папки А4, торби за мотоциклети, хусарски паласки, седла, сбруи, кратуни от кожа за пиене, шапки, колчани, калъфи за ножове, ключодържатели, калъфи за фотоапарати, за пушки и за мобилни телефони, както и декоративни изделия по поръчка на клиентите. Фирмата предлага подизпълнителство за производството на продукти по дизайн на партньора. Фирмата иска да популяризира чудесните си продукти в целия свят и по тази причина предлага подизпълнителство.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.04 ПОЛША
Полско МСП, занимаващо се със създаването на сериозни игри, търси партньор за джойнт венчър. Разпространява продуктите си на на пазарите на страните-членки на ЕС. Фирмата предлага: изобретяване и разработване на сериозни игри. Потенциалният/те партньор/и  ще внесе/ат своя принос под формата на допълнителното развитие /локализация/ на продукта, включително в маркетинга и производството му.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.05 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английска фирма проектира и произвежда широка гама от изложбени стойки/щандове /за поздравителни картички, календари, подаръци, книги, видеокасети, CD-та, DVD-та и др./ Търси търговски посредник за дистрибутиране на продукцията им в мрежите за търговия на дребно. Търсят и партньорство с фирми за реципрочно производствено коопериране.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.06 ГЕРМАНИЯ
Германска фирма работи в областта на търговията с недвижими имоти и предлага екип от експерти /специалисти по планиране, по сключване на договори, телефонни и ел. специалисти и продавачи на мебели/, специализирани в консултирането, комисионерството и управлението на недвижимости за всякакъв вид сгради и пространства.  Предлага коопериране, включващо подизпълнителстно и аутсорсинг.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.07 ПОЛША
Полска фирма, специализирана в предоставянето на индустриални услуги търси подизпълнителство. Фирмата се занимава с инвестиционни проекти, свързани с производството, монтажа и поддръжката на вентилационн инсталации, оборудване за централно отоплание и ВиК инсталации, както и с производството на промишлени инсталации, монтаж на стоманени и енергийни конструкции.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.08 ПОЛША
Полска фирма, специализирана в комплексния трансфер на производствени предприятия, предлага подизпълнителство. Фирмата предлага комплексни трансфери на цели фабрики или на части от тях. Разполага с възможност да релокира производственото предприятие без да се нарушава производствения процес.  Фирмата търси партньори от промишления сектор за коопериране и предлага реципрочни услуги. В рамките на реципрочните услуги фирмата предлага коопериране при релокирането на промишлени предприятия, като например: монтаж и демонтаж на машинното оборудване, включително и на устройчствата за налягане, инсталирането и стартирането на индустриални системи, вътрешен и външен транспорт на тежки елементи на въздушни възглавници.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.09 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Английска маркетингова фирма, оперираща в югозападната част на Великобритания, предлага сътрудничество под формата на джойнт венчър. Този много успешен доставчик на маркетингови услуги за водещи световни брандове, би искал да изнася услугите и бранда си на нови пазари. Във връзка с това фирмата предлага да доставя технологични информационни системи,  добър мениджмънт, мрежа от международни клиенти и ценен бранд в замяна на представителство на местния пазар и осигуряването на клиенти. С тези свои услуги фирмата може да улесни разширяване на пазара на клиентите си чрез нови канали на търговията на дребно, като същевременно допринася за разрастването на бизнеса им и им помага да се възползват от всички възможности. Като работят съвместно с клиента специалистите от фирмата могат да улеснят навлизането на бранда и да продуктите му  в нови канали за търговия на дребно, да стимулират продажбите в съществуващите такива или да помогнат на клиента да оцени правилно дейността си и да стане по-конкурентоспособен като намали разходите си и повиши ефективността си. Чрез споделяне на опита си могат да помогнат на клиента да постигне осезаеми резултати. Особено важно е да се изгради с клиента дългосрочно партньорство, което ще му помогне да разшири продажбите си. Фирмата е ориентиран към клиента, честен, активен и технологично развит партньор.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.10 РУМЪНИЯ
Румънски производител на приспособления за сглобяване на мебели, както и на голямо разнообразие от метални аксесоари за мебели, имайки голям опит в тази област и разполагащ с необходимото технологично оборудване, търси нови партньори. Фитингите, които фирмата произвежда, включват широка гама от материали, модели и апретури, като предлагат решения за мебели от различни стилове и епохи. Фирмата предлага дейността си на потенциални партньори, проявяващи интерес към продуктите и услугите й, както и към технологиите, с които разполага.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.11 ГЕРМАНИЯ
Немска юридическа фирма, специализирана в предоставянето на правни консултации и представителство по германското законодателство, националното и международното бизнес право, правото на Европейския съюз и законовата уредба за обществените поръчки, търси коопериране за подизпълнителство и аутсорсинг.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.12 ИЗРАЕЛ
Израелска фирма, специализирана в проекти за ъпгрейд/ретрофит за SCADA/DCS /Supervisory Control and Data Acquisition/Distributed Control Sysytem/ за вертикални пазари, включително за води и отпадъчни води, нефт и газ, енергия и др. Фирмата търди джойнт венчър или подизпълнителство с фирми, на които подобни комунални компании са клиенти. Търси също и търговско представителство. Партньорите могат да бъдат инженерингови и консултантски фирми, както и комунални фирми.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.13 БЕЛГИЯ
Белгийско МСП е разработило иновативна технология за покритие на прежди. Технологията първоначално е била разработена за медицински продукти и сега фирмата търси промишлени партньори, предимно малки и средни предприятия, желаещи да внедрят тази технология за по-малки производствени партиди със специално предназначение. Фирмата търси коопериране за съвместно производство, но е готова за обсъждане и на други форми на коопериране.
Валидна до: 03/07/2014

03.07.13.14 ПОЛША
Малка полска семейна фирма от района на Долна Силезия, специализирана в производството на дървени сглобяеми къщи и къщи от големи дървени трупи, предлага широк диапазон от дървени продукти: вътрешно обзавеждане от дърво, различни дървени конструкции /например градински беседки, летни къщи, гаражи и др./, както и други изделия от дърво. Фирмата търси контакти с чужди фирми в областта на строителството, както и с дистрибутори. Фирмата се интересува и от подизпълнителство и аутсорсинг.
Валидна до: 03/07/2014

НОВИНИ ОТ БТПП
Евроклубът при БТПП се събра на среща да изпрати Ирландското председателство на ЕС и да посрещне Литовското
Приоритетите на Литовското председателство на ЕС -„ надеждна, растяща, отворена Европа“ Още
Среща между партньорите по проект “TRUST”
Прозрачност за устойчива социална политика Още
Нови възможности за развитие в търговско-икономическите отношения с Иран
Ирано-Българската Бизнес Асоциация -активно участие в Клуба на Смесените и чуждестранни палати в България Още
Среща в БТПП с представители на фирма Мусала Софт
Необходимо е разширяване на обхвата на образованието в IT сектора и облекчаване на процедурите по внос на IТ специалсти от трети страни Още
Участие на БТПП на презентация на полския икономист Балцерович
„Фактори, определящи дългосрочния икономически растеж: роля на сътресенията и системните влияния” Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство EEN
ENTERPRISE EUROPE NETWORK Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на ПМС за изменение и допълнение на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на съоръжения под налягане
Проект на ПМС за изменение и допълнение на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на съоръжения под налягане Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие на български фирми в търговска мисия и изложение
Представител на българските фирми-вносителки от съответния бранш е поканен за участие на разноски на Министерството на икономиката на РТурция Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
МВФ: България запази трудно постигнатата макроикономическа и финансова стабилност въпреки нестабилната политическа конюнктура
Икономическият растеж на страната ни и развитието на пазара на труда - във фокуса на вниманието на Пролетната мисия на МВФ Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
ТЪРСИ СЕ: ОБЩО ЛОГО НА НОВИТЕ ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ НА ЕС 2014-2020 г.
Проект № 0103-ЦИО-3.1 „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, и подготовката на програмен период 2014-2020 г.” Още