Назад

Египетската компания „Араб контрактърс“ търси партньори в България


В БТПП постъпи информация от Министерство на икономиката относно заявен интерес от египетската компания „Араб контрактърс“ за бъдещо сътрудничество и намиране на български партньори. Компанията е една от най-големите в сектор строителство в Египет

Интересите за партньорство са следните:

  • „Араб контрактърс“ търси партньори за изграждане на силоз за пшеница с обем до 1 млн. тона. Съгласно предложения бизнес модел като партньори в евентуален консорциум следва да бъдат: „Араб контрактърс“ (около 20 – 30% дял ), държавната холдингова компания “For Grain Storage and Supply” (15% дял), чуждестранен партньор (30 – 40% дял) и евентуално компания производител/доставчик на стоманени елементи (15 – 30% дял). От българска страна като очакван партньор са едрите зърнопроизводители или друг инвеститор. Част от инвестицията би могла да бъде приспадната с внос на строителни материали, използвани при изграждане на силоза. Очакваната стойност на проекта за силоз е около 223 млн. щ.д.
  • Установяване на контакти с ВУЗ в България в областта на строителството, с който „Араб контрактърс“ да сключи договор за изпълнение на консултантски услуги, подпомагане на инженерни решения при изпълнение от компанията на сложни проекти, както и евентуално обучение на кадри. 
  • „Араб контрактърс“ изразяват принципно желание и готовност за изпълнение на инфраструктурни проекти в България в партньорство с български компании, които са готови да инвестират в конкретни проекти - както със свои средства, така и чрез получаване на заеми от международни финансови институции (ЕБВР, Emirates NBD Bank и др.)

Заинтересованите могат да се свържат със Служба по търговско-икономическите въпроси, гр. Кайро, Георги Недялков, моб.: +201272960100, e-mail: g.nedyalkov@mi.government.bg