Брой 97 (102), 19-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Инвестиционни проекти създават нови възможности за бизнес в Бургас и региона


Разнообразни възможности пред предприемачи за развитие на бизнес в Бургас и региона предоставят няколко нови инвестиционни проекта. На открит търг на 7 юни 2012 г. GVA Sollers Solutions ще предложи за продажба 4 непроизводствени актива, собственост на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД – балнеоцентър във в.з. „Минерални бани”, жилищна сграда в ж.к. „Изгрев”, гр. Бургас, почивна станция в с. Тополица и жилищна сграда-къща в гр. Черноморец. Атрактивните цени на имотите, качеството на обектите и  възможностите за развитието им ги правят подходяща инвестиция за предприемачи от различни сектори.

Балнеоцентърът във в.з. „Минерални бани” край Бургас притежава отлични характеристики за превръщане в модерен спа-хотел, санаториум или лечебен център. Предимствата му са мащабната база, много доброто общо състояние, достъпността на обекта и качеството на предлаганите услуги.

При жилищната сграда, която в момента се ползва като общежитие, бъдещият инвеститор може да обособи и реализира отделни апартаменти при атрактивни пазарни нива и минимални инвестиционни разходи. Другата възможност е за преотдаване на площите при запазване на текущата им употреба.

Почивната станция в с. Тополица може да бъде развита в модерен туристически комплекс с разнообразни услуги и атракции.

Къщата в гр. Черноморец, с двор и басейн, в отлично общо състояние, може да бъде ползвана както за ваканционно, така и за постоянно жилище.

„В прединвестиционния анализ GVA Sollers Solutions очерта индивидуални таргет групи за всеки от имотите. За жилищната сграда в ж.к. „Изгрев” в Бургас това са спекуланти на пазара на имоти в страната, строителни компании, инвестиционни фондове и пр. За балнеоцентъра в Бургаски минерални бани – чуждестранни болнични заведения, пенсионни фондове, оператори на балнео обекти в страната и чужбина и др. Таргетът на почивната станция в с. Тополица са пряко заинтересовани от хижарска дейност лица от региона, които да развият потенциала на локацията и да добавят допълнителни атракции и услуги – конен спорт, вело АТВ туризъм, ловен туризъм и др.“, коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions.

Оценките на имотите са на стойност съответно 3 550 000 евро за балнеоцентъра, 1 210 000 евро за жилищната сграда в гр. Бургас, 275 000 евро за почивната станция в с. Тополица и 208 000 евро за къщата в гр. Черноморец. Методът за продажба е открит търг с тайно наддаване. Желаещите да участват трябва да внесат 10% депозит, който потвърждава сериозността на намеренията им и който се приспада при евентуално спечелване на търга.

Един от обектите, които ще бъдат предложени на търга на 7 юни от GVA Sollers Solutions - балнеоцентър във в.з. „Минерални бани” на гр. Бургас

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за участие във Втори бизнес форум София - Тайпе
Програмата включва и двустранни бизнес контакти Още
Среща с представители на израелската фирма “VOLARO”
Фирмата е съорганизатор на технологична конференция в София Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Инвестиционни проекти създават нови възможности за бизнес в Бургас и региона
На открит търг GVA Sollers Solutions ще предложи за продажба непроизводствени активи... Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Българската икономика бележи лек подем
БВП нараства с 0.5% през първото тримесечие на 2012 Още
Икономиката навлиза в стагнация
На какво се дължи относително по-доброто представяне на българската икономика през първото тримесечие на т.г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Truck Show Камиони 2012
На 31 май и 1 юни 2012 г. на Летище Лесново, община Елин Пелин Още