Брой 18 (2273), 27-01-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

СЛОВЕНИЯ
TRSI20201203003
Компания от Словения, която се занимава с внос, търговия на едро и дистрибуция на хранителни продукти, търси сътрудничество с изследователски организации и / или компании с ноу-хау в областта на улавянето и използването на въглерод, за да го превърне в по-ценни вещества или продукти за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната, козметичната сфера. Търсят се споразумения за научноизследователско и техническо сътрудничество.

 

РУСИЯ
TRRU20201201002
Руският технологичен център търси различно роботизирано медицинско оборудване за рехабилитация за комерсиализация в Русия. Компанията търси чуждестранни производители, които да локализират производството на тяхната технология в Русия въз основа на споразумение за съвместно предприятие.

 

ИСПАНИЯ
TRES20201126001
Испанска биотехнологична фирма има има доказана технология на платформата на химерни вирусоподобни частици, които биха могли да показват избрани антигени, с цел да предизвикат силен имунен отговор при хората. Компанията търси партньори, които биха могли да подпомогнат скрининга и селекцията на COVID19 антигени за прототипирането и партньори, които биха могли да демонстрират имуногенността и ефикасността на прототипите срещу COVID19. Споразумението може да бъде въз основа на търговски споразумения с техническа помощ, научно сътрудничество и споразумения за съвместни предприятия.

 

ИСПАНИЯ
TOES20201113002
Испанското МСП е основано през 2007 г. и предлага услуги в областта на консултации в сферата на  енергийния мениджмънт, промишленото строителство, хидравлични дейности и цялостни решения за повишаване на енергийната ефективност, събиране на възобновяеми ресурси, намаляване на въздействието върху околната среда и повишаване на конкурентоспособността на клиентите. Това МСП е разработило технология за оптимизиране на потреблението на енергия. Предлага се да участие в консорциум, съобразен с поканата за Зелената сделка. МСП е участвало в няколко европейски проекта.

 

ТУРЦИЯ
TRTR20201203001
ИТ компания от южна Турция разработва няколко проекта за управление на бизнес процеси и мобилни приложения. Компанията разработва проект, който има за цел да постигне фабрична система за наблюдение на производителите на метални кухненски съдове. Търси се икономически ефективен хардуер за всички системи и техническа помощ за етапа на обработка на изображенията. Компанията търси партньори от цял свят по търговско споразумение с техническа помощ и споразумение за лиценз.

 

НИДЕРЛАНДИЯ
TRNL20200917001
Холандска телекомуникационна компания с 5G мрежа за клиенти - МСП се интересува от съвместно разработване и поддържане на нови интелигентни индустриални приложения, използващи /базирани на 5G технология. Търсят се компании, специализирани в сензориране / Интернет на нещата (IoT), добавена реалност / смесена реалност, визуална проверка или роботика за споразумение за техническо сътрудничество или търговско споразумение с техническа помощ. Това търсене се отнася до предизвикателствата за иновации на отворена иновационна платформа.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Новоназначеният посланик на България в Аржентина на посещение в БТПП
Договорено е сътрудничество за активизиране на контактите с фирми от Южна Америка Още
Излoжбa "Гpaдcĸи aнcaмбли и apxитeĸтypнo нacлeдcтвo" на арх. Моллов е открита в БТПП
Именитият ни архитект и урбанист представя знакови сгради и пейзажи от българските градове Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
С дарение от Русенската търговско-индустриална камара е обновен централния вход на Регионалната библиотека
Едно дарение с емоционална и историческа стойност Още
БИЗНЕС СРЕДА
НАП плати 22,2 млн. лв. на 2 223 търговци по програмата за подкрепа с оборотен капитал
Над 8100 търговци кандидатстваха за подкрепа с оборотен капитал чрез НАП до крайния срок Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Динамика на безработицата в година на криза
Автор: Институт за пазарна икономика Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Забрана за внос на стоки в Република Азербайджан
Съгласно измененията в закона "За опазване на околната среда" Още
Икономическо състояние на Държавата Катар
В контекста на последиците от пандемията COVID-19. Ефекти от възобновяване на търговските и транспортни връзки с Кралство Саудитска Арабия Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз организира уебинар, посветен на търговската политика на ЕС
Акценти: споразуменията за свободна търговия на ЕС и новата платформа Access2Markets Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Изложение за подизпълнители в производствената сфера ISTF 2021
Виртуалното събитие на 17 февруари 2021 г. Още