Брой 87 (2093), 08-05-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

ГЕРМАНИЯ

TRDE20200423001

МСП от Германия разработва прототип на първия в света робот киоск за готвене и системен кетъринг, който приготвя самостоятелно ястия с тестени изделия/паста. За да оборудват павилиона и да интегрират интелигентните устройства в концепцията за автоматизация, това МСП търси партньори от индустрията за кухненски уреди, с които да сключи търговско споразумение с техническа помощ. Компанията също така търси партньори, които разработват  инструменти за роботи, с цел техническо сътрудничество и адаптиране на устройствата към изискванията на павилиона.

 

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

TRUK20200427001

МСП от Великобритания разработва дигитална платформа и иновации, насочени към творци, хората на изкуството и техните произведения, която проследява цифровото съдържание онлайн, за да минимизира плагиатството и загубите от възнаграждение. Търсят техническо и изследователско партньорство/ сътрудничество с организации с умения в блокчейн и изкуствен интелект (AI) за съвместно разработване на решението и провеждане на изследвания в процеса на разработка.

 

НИДЕРЛАНДИЯ

TRNL20200407001

Холандска компания е разработчик и производител на инсталации за охлаждане и замразяване, в които се използва CO2 като охлаждаща среда. Изтичането на CO2 е опасно за хората. Компанията търси решение, което да гарантира бързото откриване на течове. Това търсене на технология е част от открито предизвикателство за иновации. Холандската компания търси сътрудничество с изследователски или производствени партньори и предвижда споразумение за научно сътрудничество или споразумение за производство.

 

ЛАТВИЯ

TRLV20200422001

Компания от Латвия, водена от учени, изследователи и инженери, разработва нови продукти и процеси в сферата на биотехнологиите. Компанията планира да изгради пилотен завод за бактериална целулоза (BC), който да мащабира производството на продукта. За целта се търси партньор със съответните компетенции. Пилотният завод трябва да бъде икономически ефективен и високо автоматизиран. Компанията търси търговско споразумение с техническа помощ.

 

НИДЕРЛАНДИЯ

TRNL20200423002

Водеща холандска компания, активна в цялата верига за доставки на гъби е изправена пред недостиг на пазара на труда и нарастващи разходи за труд. Поради тази причина компанията иска да роботизира процеса на прибиране на гъби.Търси партньори, които предлагат технология за събиране на гъби от различни рафтове в тясна стая. Компанията има за цел да създаде пилотен проект, доказващ техническата и икономическа осъществимост на такава система в рамките на търговско споразумение с техническа помощ.

 

АВСТРИЯ

TRAT20200331001

Базиран във Виена доставчик на услуги за диагностика търси партньори, с които да проектира и сглоби ин витро диагностични (IVD) тестови комплекти за собствен продукт. Разработването на теста е приключило и са налице съответните спецификации на продукта. Партньорът за сътрудничество се нуждае от всички необходими разрешителни и опит в проектирането, опаковането, сглобяването и утвърждаването на комплектите. Необходима е поддръжка за етикетиране и подготовка на необходимата документация. Търси се партньор за споразумение за производство в Европа.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Предложения на БТПП за организация на търговията с въглеродни емисии в ЕС
Целта е да се подобрят икономическите възможности на българските предприятия след КОВИД-19 Още
БТПП ще отбележи 125 години от основаването си с художествено документален филм за първия си председател Иван Грозев
Скорошна премиера на филма Патриархът на градежа Още
Виртуална конференция Art of Selling Consultancy and Professional Services
Стратегии и тактики, които ще доведат до растеж и приходи във вашата организация Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Националната академия за недвижими имоти към НСНИ обявява първото онлайн модулно обучение за брокери на недвижими имоти
15 май – 14 юни 2020 г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Туристическо онлайн изложение "Резервирай в България"
8 - 10 май, близо 150 участника с атрактивни оферти към българските туристи Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Търговията на дребно през март се свива с 18% спрямо февруари
Най-голям спад на оборота в търговията с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 66% Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Кибер рискове, заплахи и мерки за защита, свързани с COVID-19
Анализ на учени от Института по информационни и комуникационни технологии на БАН Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Министерски съвет одобри 2,4 млн. лв. за конкурси на Фонд „Научни изследвания“ за финансиране на проекти за научни изследвания на български учени, свързани с пандемията от коронавирус
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия подкрепя държавите членки в прехода им към неутрална по отношение на климата икономика
В рамките на Плана за инвестиции във връзка с Европейския зелен пакт Още
Услугата за машинен превод на Европейската комисия вече е достъпна за малки и средни предприятия
Предоставя се безплатно след съответната регистрация - превод на текстове и документи от и на 27 езика Още