Брой 24 (1036), 04-02-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Международна организация на работодателите: Председателството на G20 е необходимо да има ясна визия и точна преценка за трудовия пазар

В рамките на китайското председателство на G20 и B20, на 2 февруари 2016 г. в Гуанджоу, Китай се проведе първата среща на Работната група по заетостта на G20.

Сред приоритетите на B20 са: генериране на достатъчно възможности за наемане и работни места, повишаване на квалификацията на служителите и насърчаване създаването на добри работни позиции.

Йогендра К. Моди, член на Борда на Международната организация на работодателите /МОР/, представляваше работодателските организации по време на срещата. Той призова представителите на страните от G-20, отговарящи за трудовата политика и заетостта, да имат ясна визия и да създадат форум за съвместна оценка на националните планове за заетост и тяхното прилагане. Г-н Моди допълни, че МОР може да окаже практическа помощ в този аспект като ще проведе проучване сред членуващите в МОР работодателски организации за резултатите от икономиките в G20  и ще докладва пред Работната група резултатите от проучването.

Препоръките на работодателите към страните от G20 са в посока насърчаване на предприемачеството и иновациите; повишаване дела на участие в трудовия пазар на младите хора и жените; повече внимание към съществуващото несъответствие между уменията на кандидатите за работа и изискванията за свободните позиции.

През 2016 г. БТПП е координатор на Асоциацията на организациите на работодателите в България /АОБР/ и ще информира подробно за развитието на дискусиите и договореностите на международно ниво в Международната организация на работодателите и по време на Международната конференция на труда през месец юни 2016 г.

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-бразилски бизнес форум се състоя и в Сао Пауло
Създават се възможности за отваряне на нови пазарни позиции в Южна Америка Още
Зам.-председателят на АС при БТПП Ангел Калайджиев – в списъците за арбитри и помирители към Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Националната камара за мода на България с нови инициативи
Седмицата на модата се променя в модерен и обединяващ търговски формат Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Международна организация на работодателите: Председателството на G20 е необходимо да има ясна визия и точна преценка за трудовия пазар
Среща на работодателски организации в Гуанджоу, в рамките на китайското председателство на G20 / B20 Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Нови перспективи за заетост в строителния бранш
Съвместна инициатива на Камарата на строителите в България и Агенцията по заетостта Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на закон за изменение и допълнение на Закона за публичните финанси
Проект на закон за изменение и допълнение на Закона за публичните финанси Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Зимна икономическа прогноза – 2016 г.: устояване на нови предизвикателства
Повишил се рискът растежът да се окаже по-слаб от предвиденото, главно в резултат от външни фактори Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN