Брой 234 (1992), 05-12-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Конкурсът „Награди на БАИТ 2019“ търси най-успешните решения за дигитализация на българския бизнес


Стартира регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2019 г. За 9-та поредна година БАИТ ще връчи награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. 

И в това издание БАИТ съзнателно търси публичност и извън сектора на информационните и комуникационни технологии, за да покаже, че тази най-бързо развиващата се индустрия в икономиката на страната дава тласък на развитието на всички останали индустрии.

Конкурсът отново отделя специално внимание на предприятията и от другите сектори на икономиката, защото дигитализирането на дейността им ги прави все по-конкурентни, в условията на европейския цифров единен пазар.

В тази връзка отправяме покана към всички компании-членове на БТПП, които са внедрили успешни решения за дигитализация, да се включат в конкурса, като опишат внедряването на проекта и ползите от него. 

В конкурса, в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“, могат да се участват компании от други сектори на икономиката, чието решение е в експлоатация и поддръжка към 2019 г. То може да е разработено и внедрено както от българска ИТ фирма, така и от собствения ИТ отдел на кандидатстващата компания.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/ .

Това издание на конкурса ще определи носителите на 8 отличия в следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства. СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година. Отличените в конкурса ще получат и Acronis True Image 2020 – персонално решение за киберзащита, предоставено от Акронис България.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Позиция на АОБР по проект на ПМС за определяне на нов размер на минималната работна заплата за 2020 г.
Аргументи, които не са отчетени при предварителния анализ и изготвената оценка на въздействие Още
Акцент върху отношенията София - Прищина
Среща с новоназначения посланик на България в Косово Христо Гуджев Още
Покана за конференция „Устойчиво развитие и бизнес в България и Европа”
17 декември 2019 г., 10 ч., в БТПП Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Конкурсът „Награди на БАИТ 2019“ търси най-успешните решения за дигитализация на българския бизнес
Регистрацията е отворена до 13 януари 2020 г. Още
ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ
Френска компания ще инвестира над 5.5 млн. лв. в разширение на производството си на самолетни части край Пловдив
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Правителството прие Национална програма „Цифрова България 2025”
И Пътната карта за нейното изпълнение. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
До края на декември земеделците избират как да се облагат доходите им за 5 години напред
ФИНАНСИ
ББР участва в eвропейска кампания, посветена на борбата срещу финансовите „мулета“
Инициативата обединява усилията на правоохранителни органи и финансови институции от 30 европейски държави и САЩ Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network