Брой 42 (2048), 28-02-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Търговско-промишлена камара – Пловдив с активно участие на международните изложения FOODTECH, VINARIA и AGRAТърговско-промишлена камара – Пловдив и Enterprise Europe Network – Пловдив участваха със свой щанд и делова програма по време на популярните международни изложения FOODTECH, VINARIA и AGRA, които се проведоха при голям посетителски интерес в Международен панаир - Пловдив.

Деловата програма включи бизнес събития за запознаване на предприемачите с теми като:

  • актуалните възможности за финансиране на проекти чрез европейските структурни и инвестиционни фондове през 2020 година, представени от експерти на Областен информационен център – Пловдив.
    • привличане на повече клиенти чрез дигиталния маркетинг и реклама в Интернет и социалните медии , представена от дигитална агенция SEOMAX
  • Най-голямото събитие в дигиталния сектор за 2020 г.: ,,DiTech Expo 2020 & European Digital Week 21-26 септември 2020 ’’, презентирано от IMG Bulgaria, организирано съвместно с Международен Панаир – Пловдив
    • възможностите за финансиране на бизнеса чрез кредити, лизинг и факторинг – представено от Българската банка за развитие
  • дни на отворените врати на Търговско-промишлена камара – Пловдив под мотото: Попитай експерта!

Екипът на Камарата и на Enterprise Europe Network – Пловдив предостави индивидуални консултации на заявилите интерес представители на фирми по следните теми: търсене на пазари и партньори, участие в актуални В2В събития и изложения на мрежата EEN, възможности за финансиране на бизнеса и др. Посетителите получиха от експертите на Камарата материали и допълнителна информация за актуални услуги на БТПП  като: GS1, сертификати за произход, откриване на търговски представителства, арбитраж и други услуги в помощ на бизнеса.

На постоянния щанд на Камарата в палата 11 на посетителите на изложбите FOODTECH, VINARIA и AGRA 2020 получаваха полезни материали и информация за възможностите на палатската система

На 21 февруари се състоя В2В среща на местни фирми с 20-членна турска бизнес делегация, водена от Йозай Йозтюрк - председател на Изпълнителния съвет на Стокова борса Едирне.

Форумът бе съорганизиран от Търговско-промишлена камара – Пловдив  и Ямболската търговско-промишлена палата. Към участниците се обърнаха Стoйчо Стойчев, председател на ТПП-Ямбол, Добрина Проданова - председател на ТП Камара - Пловдив и Ангел Хронев, изпълнителен директор на Камарата, както и Мехмет Али Ердем, търговски аташе на Р. Турция в Пловдив. Присъстващите фирми от двете държави проведоха двустранни срещи с фокус върху хранителната индустрия и индустриалните недвижими имоти.

Специално участие взе Пламен Панчев, изп. директор на Тракия икономическа зона /ТИЗ/, който представи пред гостите постиженията на Зоната и открои предимствата на Пловдив като инвестиционна дестинация.

Пред гостите от турската бизнес делегация бе направена и демонстрация на най-новия топ-продукт произведен в Пловдив – малки електрически камиони, произведени в ТИЗ , по съвместен проект на Милара Интернешънъл ООД - Пловдив и немската Sevic systems SE . Един от многото примери за бързо и успешно реализирана инвестиция на територията на Пловдивска област.

Търговско-промишлена камара – Пловдив подписа и нов договор с Международен Панаир – Пловдив АД за съвместно сътрудничество при организиране на изложения и делови прояви на територията на Панаира.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Красимир Дачев: Очаквайте при следващи конкурси пак да се проявим като добри инвеститори
Връчиха наградите в конкурса „Инвеститор на годината” Още
Бизнес делегация ще посети град Пирот на 12 март
Предвиждат се двустранни срещи с местни компании и разглеждане на Свободна зона Пирот Още
Водещи лектори ще проведат безплатни практически семинари за предприемачи
16 - 24 март 2020 г., БТПП Още
Предоставена е възможност за ползване на безплатна площ на изложение в Сеул
За промотиране на български продукти, търсещи партньори и потребители на корейския пазар Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив с активно участие на международните изложения FOODTECH, VINARIA и AGRA
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Дигитална конкуренция по Пътя на коприната
Информация от Международната търговска палата Пътя на коприната Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
България без „макроикономически дисбаланси“: няколко акцента за растежа, инвестициите и производителността
Автор: Лъчезар Богданов, Институт за пазарна икономика Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Одобрени са проекти на спогодби за регулиране на трудовата миграция между правителството на България и правителствата на Албания и на Туркменистан
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 за класификация на отпадъците
Трансформация на модела на административно обслужване в областта на управление на отпадъците Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в международната специализирана изложба за биопродукти BioFach America – All Things Organic 2020
24 – 26.09.2020, Филаделфия, САЩ Още