Брой 131 (1143), 11-07-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

Въвежда се електронно кандидатстване по процедурите за избор на изпълнител с публична покана на бенефициенти, които не са възложители по ЗОП


С приемането на ПМС 160/ 1.07.2016 г. за определянето на правилата за разглеждане и оценяване на оферти и сключването на договорите в процедура за избор с публична покана от бенефициенти на безвъзмездна финансова помощ от Европейските структурни и инвестиционни фондове се въвежда облекчен ред при обявяване и подаване на офертите. Постановлението се отнася до тези бенефициенти, които не са възложители по Закона за обществените поръчки.

Процедурата с публична покана за избор на изпълнител започва с публикуването й от бенефициентите в Информационната система за управление и наблюдение https://eumis2020.government.bg/. Постановлението предвижда възможност бенефициентът в същия ден да публикува поканата и в национални или регионални медии, на своята интернет страница, или да я изпрати до избрани от него лица, но без да променя условията за участие.

Минималният срок за подаване на оферти е 7 дни от публикуването на поканата, но той трябва да бъде съобразен и със сложността и технологичното време, необходимо за подготовка на самата оферта.

Чрез постановлението се въвежда задължителната информация, която трябва да включва публичната покана, в това число и критерият за възлагане на поръчката. Ако бенефициентът включи в публичната си покана изисквания за икономическо и финансово състояние на кандидатите за изпълнители, както и изисквания за технически възможности и квалификация на кандидатите, то той е длъжен да обяви документите, чрез които ще признава изпълнението на тези изисквания от оферентите.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и Световната организация на свободните зони обсъждат съвместни инициативи
За популяризиране на модела „свободна зона”, както и услугите за инвеститорите Още
Нови членове на Палатата
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Въвежда се електронно кандидатстване по процедурите за избор на изпълнител с публична покана на бенефициенти, които не са възложители по ЗОП
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-китайски бизнес форум „Сътрудничество между Китай и България в областта на индустриалния капацитет“
21 юли 2016 г., София Тех Парк, гр. София Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Спад на износа и вноса за първите 5 месеца на 2016 г.
При износа за трети страни най-голям спад се отчита в стоковата група на напитки и тютюн Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Администрацията все още е раздута и неефективна
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство