Брой 90 (2345), 14-05-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

Европейският институт за иновации и технологии ще представи новата си стратегия за подсилване на най-голямата иновационна мрежа в Европа


Европейският институт за иновации и технологии (EIT) ще представи новата си Стратегическа иновационна програма за периода 2021-2027 на 14-ти юни. На събитието ще се представят дейностите, свързани с насърчаване на иновациите във висшето образование, намаляване на регионалните различия в Европа, свързани с развитието на иновациите и увеличаване на въздействието на Общността на знанията и иновации. EIT е част от „Хоризонт Европа“ — рамковата програма на ЕС за изследвания и иновации, което гарантира, че институтът работи в сътрудничество с други инициативи и програми на ЕС.

EIT планира да увеличи подкрепата си за институциите за висше образование, да увеличи регионалните иновационни дейности и да засили въздействието на цялата общност. Институтът ще създаде и две нови общности на знанията и иновациите - първата за културните и творческите сектори и индустрии през 2022 г., а втората за водния/морски сектор през 2026 г.

Присъединете се към събитието на 14-юни, за да научете повече за предстоящите възможности за развитие и насърчаване на иновациите с общността на Европейския институт за иновации и технологии от вдъхновяващи лектори като Мария Габриел, европейския комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж; Мануел Хейтор, португалският министър на науката, технологиите и висшето образование и Джоя Геци, председател на Управителния съвет на EIT.

Събитието е целодневно, като програмата следобед включва четири тематични сесии, всяка посветена на един от стълбовете на Стратегическата иновационна програма. Сред тях са укрепването на въздействието на общността на EIТ, повишаване на иновационния капацитет във висшето образование, повишаване на регионалното въздействие на EIT и призива за действие за културните и творческите сектори и индустрии. Участниците ще научат за новия многогодишен цикъл на безвъзмездни средства, мерките за опростяване на бенефициерите и промените, свързани с нова рамка за въздействие на EIT.

Може да се запознаете с цялостната програма ТУК.

За кого е подходящо събитието?

Иноватори и бизнес организации, представители на образователни институции и научно-развойни звена от цяла Европа, които искат да научат повече за EIT и различните възможности, които предлага общността.

Как можете да се присъедините?

Събитието е хибридно. Ще се проведе в Международния иберийски институт по нанотехнологии в Брага, Португалия.

За участие онлайн, моля регистрирайте се ТУК

Ако сте представител на иновативно МСП, имате нужда от консултация, търсите нови международни партньори или възможности за финансиране на Вашите иновативни идеи и проекти, може да получите безплатна информация и съдействие от експертите на Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Виртуална бизнес среща България - Ирак, 31 май 2021 г.
Актуална информация за двустранните икономически отношения, с акцент върху секторите с потенциал във взаимната търговия и инвестициите Още
Покана за двустранни бизнес срещи в рамките на конференция за изкуствен интелект
Онлайн, 25-28 май 2021г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в Международната специализирана изложба за мода и аксесоари WHO’S NEXT 2021
3-6 септември 2021, Париж, Франция Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Хартата на многообразието в България - споделяне на добри практики за равенство и приобщаване в работна среда
За по-справедливо и толерантно общество Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Процедури за инвестиции в Украйна
Наръчник, разработен от Фонда за държавна собственост на Украйна Още
Нов B2B портал за контакт с турските фирми за кожа и кожени изделия
Контакти, информация за производствен капацитет, сертификати, награди, експортни пазари Още
ТРУД И РАБОТНА ЗАПЛАТА
НСИ: През първото тримесечие на 2021 г. средната месечна работна заплата нараства с 1.7%
Най-голямо увеличение е регистрирано в „Добивна промишленост“ Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Европейският институт за иновации и технологии ще представи новата си стратегия за подсилване на най-голямата иновационна мрежа в Европа
Тематични сесии, посветени на един от стълбовете на Стратегическата иновационна програма Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Публикувани са новите искания за суспендиране на митата
Български производители, които считат, че тези предложения ще накърнят икономическите им интереси, могат да подадат възражения Още