Брой 222 (1486), 20-11-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Представиха във Варна иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“

Във Варна в Конферентната зала на  Варненската търговско-индустриална камара по инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя представяне на иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“ - професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи. Събитието бе открито от Иван Табаков, председател на Варненската търговско-индустриална камара. Кръглата маса бе модерирана от доц.д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Г-н Теохарев, регионален директор на Банка Пиреос България АД, гр. Варна, приветства участниците в Кръглата маса. Той посочи и предимствата на иновативния проект в областта на кредитиране на строителството на индивидуални къщи, с който се предоставя на клиента качествен и сравнително евтин строителен продукт. Това се постига чрез синергията, която се получава от взаимодействието на архитектурното студио, строителната фирма, агенцията за недвижими имоти ЯВЛЕНА и Банка Пиреос, и се реализира за първи път в банковата практика у нас.

Представяне на кредитния продукт  „С Банка Пиреос до ключ“ бе направено от Мина Ставрева, която отговаря в ЦУ на Банка Пиреос България АД за клоновата мрежа в страната.

Презентация на Архитектурно студио „ДИКАНСКИ И ПАРТНЬОРИ” с наименование: „Да срещнеш архитекта” направи арх. Гергана Диканска. Следващото представяне на ролята строителя при реализацията на иновативния проект бе на инж. Александър Бачев, управител на строителна компания „АЛЕКСТРОЙ”, гр. Благоевград.

Последната презентация бе на Елена Парова, мениджър „Банки и ключови клиенти”, гр. Варна, в агенцията за недвижими имоти „Явлена”АД.

В дискусията се включиха: г-жа Йоргова, адвокат и член на УС на ВТИК, Свилен Крайчев от Българска морска камара, Любка Коларова, представител  на Българска франчайзингова асоциация, Марин Нешков от Икономическия университет - Варна, Николай Войнов от фирмата за системи за сигурност „Никнайс”и др.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и ХТМУ подписаха споразумение за сътрудничество
Обединяват усилията си в подкрепа на бизнеса Още
БТПП представи в Япония приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС
Пред повече от 120 представители на бизнеса и академичните среди в гр. Фукуока Още
30 ноември - данъчни и счетоводни консултации в Палатата
Първоначалната устна консултация e безплатна Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Представиха във Варна иновативен проект „С Банка Пиреос до ключ“
Професионално партньорство между банка, архитект и строител за комплексно обслужване по изграждането на еднофамилни къщи Още
Поредна среща на Клуба на жените в бизнеса към Бургаската търговски-промишлена палата
ПАЗАР НА ТРУДА
Бум на трудовите пазари и перспективи за 2018 г.
Автор: Явор Алексиев, Институт за пазарна икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 23.07.2014 г. за класификация на отпадъците
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Семинар „Добавъчни материали за бетон и тяхното влияние върху свойствата на бетона във връзка с изискванията от новите издания на европейските стандарти”
29 ноември 2017 г. , в Български институт за стандартизация Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация ще посети Natural Products Expo West в Анахайм, Калифорния, САЩ
8 - 11 март 2018 Още