Назад

Предприемачи от Ямбол се запознаха с възможностите за бизнес с румънски партньори



Двустранната търговска камара България – Румъния (BCCBR) проведе в Ямбол събитие, част от национална поредица под името „ Как да бъдем успешни на румънския пазар“. Срещата беше организирана съвместно с Ямболската търговско-промишлена палата и Община Ямбол. Тя събра над 30 представители на различни бизнеси от региона на Ямбол, с интерес за развиване на търговски отношения с Румъния.

Основни лектори на форума бяха Радо Молдован, търговски аташе в Посолството на Румъния, в Република България и Драгомир Дору, председател на двустранната търговска камара България Румъния, а председателят на Ямболската търговско-промишлена палата – Стойчо Стойчев, представи състоянието на съществуващите вече бизнес отношения на фирмите от региона на Ямбол и румънски партньори.

Аудиторията бе запозната с последните икономически данни за търговските взаимоотношения между двете съседни държави, със силните икономически сектори и региони от Румъния. Очертан бе и пътят за нови бизнес партньорства и взаимодействия.

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да създава общи пакети от допълващи услуги и продукти за компании от региона. Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвиват своя бизнес в България или Румъния.