Назад

Регионален форум GS1 в Европа 2022


На вниманието на фирмите, опериращи в сферата на храните

Регионалният форум GS1 в Европа 2022 ще се проведе от 17 до 20 октомври в Амстердам, Нидерландия, с домакин GS1 Нидерландия. Фирмите, опериращи в сферата на производство на хранителни стоки, са засегнати от много процеси, които ще се разглеждат по време на събитието. Насочваме Вашето внимание към следните теми.

Първата тема е Глобалният модел на данни в Европа. Разработени са глобални и регионални стандарти за храни, сродни на храни, алкохол, цигари и храна за домашни любимци. В понеделник, 17 октомври, по време на среща от 14:30 до 16:00 CET, ще научите, какъв е статусът на имплементиране, върху какво се работи в момента и какви разработки да очаквате в бъдеще.

Във вторник, 18 октомври, първа за деня, 09:00 - 10:00 CET, е пленарната сесия на тема Кръгова икономика и предизвикателствата „R“ в смисъла на: Reduce, Reject, Reuse, Recycle, Repair, Refurbish, Repurpose, Regional (форум). Присъединете се, за да научите повече за предизвикателствата R и как стандартите GS1 отговарят на тези предизвикателства.

Продължаваме с темата за рециклирането – вторник (10:30 - 12:00 CET) тема са пластмасовите опаковки  и необходимостта от изготвянето на план за действие в съответствие със стремежите за изграждане на един по-щадящ околната среда свят. Включването на опаковките в Цифровия продуктов паспорт ще повлияе значително на живота ни. Бъдете готови за това! На срещата ще научите, какво вече е направено от GS1 в Европа и Националните организации GS1 в региона и какво предстои за по-доброто разбиране и в отговор на нуждите по веригата на добавена стойност във връзка с опаковките.

Новите предизвикателства в сектора на плодовете и зеленчуците и увеличаващото се значение на данните ще бъдат обсъждани в сесията от 13:00 - 14:30 CET, във вторник, 18 октомври. Ще научите, как по най-ефективния начин да отговорите на нарастващите регулаторни и потребителски изискванията за устойчивост, прозрачност,  и проследимост. На срещата може да се включите в обсъждането на това, дали е време за действие или трябва да се изчака.

В дните 17 и 18 октомври събитието е отворено за регистрация и участие на компаниите-членове на общността GS1, в частност за нашата страна - на GS1 България. Формата за регистрация и подробности за програмата може да намерите на https://www.gs1ineuropeforum.eu. Часовете на сесиите са в  Central European Time (CET), а работен език е английски. Събитието е хибридно и регистрираните участници могат да се включат както онлайн така и на място.

Регистрирайте се за участие! Не пропускайте тази възможност!

Сесиите са безплатни за всички регистрирани участници - онлайн или участващи на място. От посочените в програмата може да изберете само тези сесии, които наистина представляват интерес за Вас. Разходите за пътни и настаняване при участие на място се поемат от самите участници.