Брой 111 (116), 11-06-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия"

Кога: 12 юни 2012г. от 10:00 часа 

Къде: в сградата на Българската търговско-промишлена палата
 

Българската търговско-промишлена палата и нейните партньори в Сингапур - Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур организират  бизнес семинар на тема „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”. 
 

По време на семинара ще бъдат обсъдени следните теми: бизнес възможности за фирми от Централна и Източна Европа в Сингапур, изисквания за износ в азиатската страна, откриване на търговско представителство в Сингапур. Сред лекторите са представители на Европейската търговска палата в Сингапур, Бизнес  федерацията на Сингапур, Австрийската Бизнес Асоциация в Сингапур и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България.
 

През втората половина на семинара ще се проведат индивидуални бизнес консултации с експерти от Сингапур. Участниците в семинара ще бъдат запознати и с програмата на предстоящата бизнес делегация до Сингапур през месец септември 2012г., организирана от Българската търговско-промишлена палата и Европейската търговска палата в Сингапур. В последната бизнес делегация до Сингапур, организирана от БТПП 90 сингапурски фирми се срещат с представители на българския бизнес.
 

Според класацията на Световната Банка за 2012г. в Сингапур се прави бизнес с най-голяма лекота. През последните години азиатската страна се превръща в пристан за европейските фирми. Сингапур е глобален финансов и инвестиционен център, които привлича чуждестранни инвестиции благодарение на ниските данъчни ставки, стратегическото географско положение и първокласната инфраструктура. Над 8000 европейски фирми развиват успешна бизнес дейност в Сингапур.
 

Интересът на България към Сингапур расте. България вече има почетен консул в Сингапур, който насърчава българо – сингапурските икономически отношения. Сингапур е добра бизнес дестинация  и за българските винопроизводители.
 

Ще представим преимуществата на Сингапур на българските фирми и се надяваме, че семинара ще бъде полезен за българския бизнес. Участието в събитието е безплатно. Фирмите, които имат желание за участие следва да изпратят попълнена регистрационна карта до 11 юни 2012г. на e-mail: k.trendafilova@bcci.bg  или факс: 987 32 09.
Допълнителна информация може да получите от дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, Калина Трендафилова – тел.811 74 97 и Габриела Димитрова –тел. 811 7489.
ПРЕЗЕНТАЦИЯ  и програма на Семинара
Още за Сингапур http://www.youtube.com/watch?v=va9awWNjInE
11.06.2012 г.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща на главния секретар на БТПП с български дипломати в Швейцария
Представители на японската компания “Mitsui&Co;.Ltd” в БТПП
В БТПП се проведе среща между г-н Г.Стоев, зам. председател на БТПП и представители на фирма“Mitsui & Co.Ltd., Япония Още
Новорегистрирани в БТПП Търговски представителства на чуждестранни лица
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия"
Българската търговско-промишлена палата, Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур организират бизнес семинар на тема „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия” Още
Конкурс „Най-зелените компании 2011”
Покана от БТПП и b2b Media за включване в конкурс за „Най-зелена Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Розопроизводството в България е ключов отрасъл
Министерството на земеделието и храните подготвя стандарт за розовото масло и Закон за розата и розопроизводството Още
България и Споразумението за икономическо партньорство между държавите от КАРИФОРУМ и Европейската общност
Проект за ратифициране на Споразумението за икономическо партньорство между държавите от КАРИФОРУМ и Европейската общност и нейните държави членки Още
ИКОНОМИКА
Стартира новият туристически сезон
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Нов Фонд за градско развитие (ФГР) на София
Европейската инвестиционна банка в качеството си на управляващ oрган на фонд „Джесика” (JESSICA) за България сключи споразумение за създаване на Фонд за градско развитие (ФГР) с цел инвестиране в проект Още