Назад

Сингапурска седмица на иновациите и технологиите (SWITCH) и Agri-Food Tech Expo Asia 2023


Посолството на Република България в Индонезия информира, че Европейската комисия заедно с Enterprise Singapore ще организира събитие за намиране на партньори между ЕС и Сингапур 2023 като част от Сингапурската седмица на иновациите и технологиите (SWITCH) и Agri-Food Tech Expo Asia 2023, като и двете ще се проведат на 31 октомври – 2 ноември 2023 г.

Самото събитие за намиране на партньори между ЕС и Сингапур ще се проведе на място в Сингапур на 30 октомври – 1 ноември 2023 г.

Заявеният интерес за участие трябва да бъде изпратен по електронен път до 12 юли (сряда) 2023 г., 23:59 ч. брюкселско време – първа крайна дата и 5 септември (вторник) 2023 г., 23:59 ч. брюкселско време – втора крайна дата (втората крайна дата ще бъде налична в случай на все още свободни места след първия кръг на оценяване след първата крайна дата).

Събитието за намиране на партньори между ЕС и Сингапур ще събере клъстерни организации, малки и средни предприятия, стартиращи фирми и индустриални асоциации от Европейския съюз (ЕС), държави извън ЕС COSME и Сингапур. Това ще предостави на участниците отлична възможност да популяризират сътрудничеството от клъстер към клъстер (C2C), клъстер към бизнес (C2B) и бизнес към бизнес (B2B).

Общата цел на събитието е да насърчи обмена на информация и да предостави възможности за работа в мрежа на европейски клъстерни организации и техните членове с колеги от Сингапур, особено в областите на:

  • Хранително-вкусовата промишленост,
  • Здравни грижи и биомедицински технологии,
  • Цифрови технологии,
  • Интелигентни градове и градски решения,
  • Разширено производство,
  • Зелени технологии.

Събитието се организира с подкрепата на Делегацията на ЕС в Сингапур и Министерството на търговията и промишлеността на Сингапур и се подпомага от Европейската платформа за клъстерно сътрудничество (ECCP) и Enterprise Europe Network (EEN).

Допълнителна информация   ТУК