Назад

Вчера тържествено се откри 2-то издание на „Indian Shopping Festival“ в София

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и Сони Дахия, втори секретар на Посолството на Индия в България и други представители от индийската мисия, прерязаха червената лента на това колоритно събитие в градинката пред НДК.

Българска търговско-промишлена палата е традиционен партьор на подобни изложения. Събитието се организира с подкрепата на Столична община и Посолството на Индия в София.

Цветан Симеонов се запозна с множество традиционни всекидневни стоки от индийската култура свързани с хиндуизма, каквито ще може да види и всеки, който посети събитието!

Събитието предлага най-различни традиционни за индийската култура стоки: шалтета за легла, шалове от пашмина (вид вълна изтъкавана от козината на хималайски кози, която започва да се произвежда през XV век в Кашмир - северен регион на Индия), бижута, чанти, различни кожени изделия, мъжки и дамски облекла, аксесоари, пеещи купи, къна (традиционна временна женска татуировка), стоки за бита, индийски чайове, парфюми и още МНОГО ДРУГИ ПРОДУКТИ!

Видео от откриването, ТУК!

Събитието цели да насърчи културния обмен между Индия и България, и да привлече посетители, които да се насладят на индийски продукти, музика и танци.

Заповядайте от 8 до 16 юни, 2024 г. в парка пред НДК!

Работно време: 8 16 юни от 11.00 до 20.00 ч.

Вход свободен за целия период на фестивала!