Брой 112 (117), 12-06-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на откриването на завода ALC Bulgaria


Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на откриването на завода ALC Bulgaria в село Мусачево, община Елин Пелин. Заводът бе открит от министър-председателя на България Бойко Борисов и Н.Пр. Шийла Камерър – посланик на Южноафриканската република в България.

Министър-председателят Бойко Борисов сподели в своето приветствие, че се радва на инвеститори, които правят реално производство и откриват нови работни места. Също така отбеляза, че разчита високото качество на труда да доведе до повече чуждестранни инвестиции.

ALC Bulgaria е асоцииран член на БТПП. Дейността на компанията е свързана с изработка и износ на луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия. Инвестицията на южноафриканската компания в с. Мусачево възлиза на 4 млн. евро.

Н.Пр. Шийла Камерър отбеляза нарастващия интерес на южноафриканските предприемачи към развиване на бизнес в България поради благоприятните условия, които предлага държавата ни. Н.Пр. Камерър припомни, че ALC Bulgaria е третата южноафриканска компания, която инвестира в България.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на откриването на завода ALC Bulgaria
Заводът бе открит от министър-председателя на България Бойко Борисов и Н.Пр. Шийла Камерър – посланик на Южноафриканската република в България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес Форум в БТПП - София – Тайпе
Българската търговско-промишлена палата и Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество организират на 19 юни 2012 втори бизнес форум София – Тайпе Още
Покани за международни събития, получени в БТПП
Председателите на БТПП и на ХТПП обсъдиха предстоящото посещение на Министър Добрев в Хасковски регион
ИКОНОМИКА
Търговия на България – внос, износ
Търговия на България със страните от Европейския съюз и извън него през първото тримесечие на 2012 Още