Назад

Арена на дамския бизнес 2022


На 8 юни в Интер Експо Център в София от 10.00 до 18.30 часа за втора поредна година дами предприемачи от цялата страна ще имат възможност да представят себе си и бизнес проектите си пред инвеститори, финансови институции, да потърсят развитие на бизнеса си чрез финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа.

Второто издание на "Арена на дамския бизнес" 2022 е форум, който цели да подпомогне и подкрепи както дамите в бизнеса, така и предприемаческата екосистема в България. Тази година във форума със свои проекти ще се включат 24 дами от бизнеса, които ще се борят техните проекти да бъдат оценени от компететно жури, съставено от инвеститори, финансови консултанти, успешни предприемачи.

Богатата програма на форума включва пет тематични панела, по време на които дамите ще представят своите бизнес идеи в следните категории:

1. Инвестиционни проекти
2. Производство и търговия
3. Иновации и технологии
4. Творечски бизнес.
5. Консултантски бизнес.

Жените предприемачи ще търсят подкрепа от поканените представители на финансови институции, банки, небанкови фондове, бизнес ангели, частни инвеститори, които също ще се включат във форума. 

Всеки един от панелите ще бъде открит от вдъхновяваща дама, доказан предприемач и професионалист в своята сфера. Сред дамите са: Таня Косева-Бошова, дългогодишен управляващ партньор на Colliers International и с над 20-годишен опит на пазара на недвижми имоти в България и региона; Елка Каменова-Цанкова, председател на Управителния съвет на Кооперация "Панда", собственик на марката Office 1; Теодора Попова, изп. директор на верига Happy Bar & Grill; Анна Грозданова, организатор на събития за предприемачи FuckUp Nights Bulgaria, както и на множество успешни бизнес събития в България; Маги Пашова, представител на модерната професия инфлуенсър, автор на книгите "По-здрави бебета", "Кухнята на модерната жена", създател на "Не на диастазата" - най-успешната българска онлайн платформа за възстановяване след раждане, и създател на подкаст "Мама говори"; адвокат Биляна Тончева, прокурист на "Еко Глоуб" ООД, лидер в програмата за "Иновации и конкурентоспособност". 

Водещите на тематичните бизнес панели ще споделят своя бизнес опит, предизвикателствата по пътя - от реализацията на идеята до успешен бизнес продукт, ще насърчат дамите да постигат целите си, дори и в тези сложни в икономически план времена.

В състава на журито влизат доказани професионалисти и експерти в своите професионални области, сред които Гена Събева, предприемач, член на изп. съвет на БТПП, Даниел Димитров, предприемач, изп. директор и издател на сп. "Business lady", Даниела Пеева, инвестър рилейшънс сървисис, съветник на пазара за растеж BEAM, Елеонора Иванова, основател на Fininfo.BG - българския портал за проекти и финансиране, Йолиян Иванов, финансист, "Колинс Груп", Ценка Божилова, управляващ партньор в "Адванс Експертни Оценки" ООД, адв. Николай Петков, съосновател и управляващ съдружник на адвокатско дружество

Част от форума е и търговско изложение за продукти и услуги на компании, създадени и управлявани от дами.

Част от дамите, презентатори в панелите, са преминали през Национална менторска програма за жени предприемачи 2022 на "Бизнес лейди", която се провежда за втора поредна година. Участниците в програмата са преминали 6-месечно обучение под ръководството на 14 дами ментори.

Идеята на бизнес форума е не само на сцената да излязат дами, които търсят подкрепа, съдружие, финансиране и партньори, но "Арена на дамския бизнес" да посетят и дами, които желаят да се вдъхновят за бизнес.

Освен участие във във форума, са предвидени и B2B срещи след всеки панел, по време на които дамите ще разговарят с представители на финансови институции, банки, фондове и др., за да търсят и предлагат партньорство, да осъществяват контакти.

Заповядайте на "Арена на дамския бизнес" 2022 - на 8 юни, сряда, от 10 до 18.30 часа в Интер Експо Център на адрес: София, бул. "Цариградско шосе" 147.

Организатори на събитието са: "Съвет предприемачество и стартъп" към БТПП, "Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия", "Бизнес лейди клуб", Предприемачи БГ, Менторите БГ, както и други български и международни партньори.

За контакт с организаторите:
тел.:+359 898 635 935
e-mail: Stoyanova.academy@gmail.com
Виктория Стоянова, съпредседател на "Съвет предприемачество и стартъп" към БТПП

Програма и билети за участие, може да намерите ТУК.