Брой 21 (1033), 01-02-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Бизнес делегация придружава президента Плевнелиев по време на визитата му в Бразилия и Аржентина


guides.library.duke.edu

От 1 до 5 февруари бизнес делегация, организирана от БТПП, придружава президента Росен Плевнелиев по време на официалното му посещение в Бразилия и Аржентина. Днес започнаха делови разговори в бразилската столица. В рамките на първия работен ден от визитата бизнес делегацията, ръководена от председателя на Палатата Цветан Симеонов, ще посети  бразилската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите,  Търговско-промишлената палата на Бразилия и ще проведе срещи с представители на бизнеса на щата Минас Жейрас. 

В състава на делегацията са включени представители на 19 български компании с интереси в Южна Америка, по-специално в областите: информационни и компютърни технологии, електроника, фармация, селско стопанство, машини и съоръжения за селското стопанство, млечна и хранителна промишленост, технологии за природен газ, индустриална автоматизация, повдигащи и хидравлични системи, добивна промишленост  и др.

По време на официалната визита на българския държавен глава предстоят два Бразилско-български бизнес форума  - в Националната камара на индустрията в гр. Бразилия на 2 февруари и на следващия ден - във Федерацията на индустрията в гр. Сао Пауло. На 4 февруари Търговската камара на Аржентина в Буенос Айрес ще бъде домакин на Аржентинско-български бизнес форум.

Очаква се БТПП да подпише отдавна съгласувано споразумение за сътрудничество със своя партньор – Търговската палата на Аржентина, за което се изчакваше подходящо събитие.  Предвидени са многобройни двустранни бизнес разговори, срещи с българската общност в двете държави, посещения в местни организации и институции.

Целта на визитата е задълбочаване на икономическото ни сътрудничество с двете водещи икономики в Латинска Америка, основни в МЕРКОСУР.  Икономиката на Бразилия е седмата по големина в света, като е изключително разнообразна, обхващайки: автомобили, стомана, нефтопродукти, компютри, самолети, черна и бяла техника, и широка гама от потребителски стоки. Аржентина има добре развита промишленост и селско стопанство като е сред първите пет страни в света по износ на зърнени храни, брашно, кожи, месо и вълна. Основно място заемат отраслите текстилна и хранително-вкусова промишленост (месодобивна, тютюнева, захарна, производство на масло), а също така машиностроене и добив на нефт.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнес делегация придружава президента Плевнелиев по време на визитата му в Бразилия и Аржентина
Днес започнаха делови разговори в бразилската столица Още
Покана за участие в двустранни срещи за бизнес сътрудничество в рамките на конференция “The Future of Building”
Възможност за посещение на обекти - иновативни сградни решения, реновирани и модернизирани сгради... Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Обучение „Сензорен анализ на храни и напитки“
Организатор е Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Германо-Българската индустриално-търговска камара организира конференция на тема „Корпоративна етика”
Членовете на БТПП могат да ползват преференциални условия за участие Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Утвърден е списъкът с професиите, за които могат да се наемат чужденци при облекчена процедура
В Списъка попадат основно професии от ИТ сектора Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
Разрези на бедността: Образованието и заетостта като фактори за кривата на доходите и щастието в България
Автор: Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национално участие в международната изложба за биологични продукти Natural & Organic Products Europe 2016
17-18 април 2016, Лондон, Великобритания Още