Брой 8 (1020), 13-01-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Нови възможности за повишаване на ефективността на българските компании


Компаниите вече стартираха регистрация на своите стоки в Продуктовия каталог на GS1 България – Съвет към Българската търговско-промишлена палата и официален представител у нас на Световната организация за стандарти GS1. Това е възможност да се популяризират българските компании и техните продукти, да се осигури устойчива бизнес среда, да се стимулира пазара и потребителите, да се ограничат злоупотребите от сивия сектор и нелегитимните компании. Освен това, в резултат на сътрудничеството между българския бизнес и неправителствения сектор потребителите получават по-информиран избор,  когато пазаруват.

Със съдействието на GS1 България компаниите повишават своята ефективност. Те могат да регистрират предлаганите продукти, да генерират легитимни баркодове по стандартите GS1, да получават уникални за целия свят идентификационни номера (GTIN) за маркиране на стоки с баркод, да генерират и отпечатват стандартни GS1 логистични етикети и да се възползват от редица модерни преимущества като по-добро позициониране на съответните продукти в онлайн търсачките и обмен на данните директно с онлайн търговци и магазини.

GS1 България призовава всички родни производители и дистрибутори да въведат информация за своите стоки в Продуктовия каталог безплатно като членове на организацията. Освен това допълнително ги подпомага - дори заснема продуктите им от различни страни и в 360-градусови изображения.

Българските потребители, от друга страна, вече могат да изтеглят на мобилните си iOS и Android устройства новото приложение „БГ Баркод” и да разберат повече за дадена стока само чрез едно сканиране на баркода върху опаковката. Мобилната апликация е напълно безплатна, а след като баркодът бъде сканиран, потребителите получават информация по-пълна от тази на опаковката и по-достоверна от онлайн търсената за продукта. Данните се въвеждат и съхраняват трайно в Продуктовия каталог на GS1 България, директно от първоизточника – производители и дистрибутори. Пазаруващите получават разнородна информация за нехранителни и хранителни продукти, която е от пряко значение за всеки консуматор, в съответствие с Регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на качествена информация на крайните потребители.

Повече информация относно новите възможности пред българските производители и дистрибутори, можете да получите на сайта на GS1 България – www.gs1bg.org

За контакт:
Любомир Гайдаров
Зам.-изпълнителен секретар
GS1 България
Тел.: 02/811 75 70
Е-mail: Lyubomir.Gaydarov@gs1bg.org

НОВИНИ ОТ БТПП
Нови възможности за повишаване на ефективността на българските компании
Чрез регистрация на предлаганите стоки в Продуктовия каталог на GS1 България Още
БТПП подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН
България има уникалната възможност да излъчи първата жена генерален секретар на организацията Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ОП „Развитие на човешките ресурси“ разпределя 30 млн. лв. за работодатели, които наемат безработни младежи до 29 г.
Проектът предлага за работодателите възстановяване на средства за заплата на работници до 6 месеца Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес мисия в Турция
За посещение на изложение за мебели, декорация - Измир Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: Корпоративните декларации вече се подават по електронен път
Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка... Още
Лицензираните собственици на данъчни складове подават информация и в НАП
От 1 февруари 2016 г. влиза в сила промяна относно подаване на информация от лицензираните складодържатели Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Темите в дневен ред на Европейския парламент през 2016 г.
Сред приоритетите са кризата с мигрантите, борбата с тероризма, подобряването на системата на корпоративно данъчно облагане Още
Евростат: Индустриалното производство в ЕС се понижава през ноември
Най-големи спадове в индустриалното производство има в Португалия, Малта и Холандия Още