Брой 198(1956), 16-10-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Нови приложения на стандартите GS1 представят на Регионален форум „GS1 в Европа“
В Милано започна Регионален форум "GS1 в Европа 2019". Домакин на тазгодишното издание е GS1 Италия, а участниците са представители на индустрията и на GS1 организации от Европа и Азия. В четири дни са предвидени срещи по актуални теми относно внедряването на глобалните стандарти GS1 в различните сектори, напредъка на различните национални организации и връзката с бизнеса.

Форумът бе открит официално с пленарна сесия, по време на която фокусът бе върху приоритетите на Организацията  и пресечната точка с приоритетите на бизнеса.  Алесандро Д’Есте, президент и изп. директор на италианската компания на световния шоколадов гигант “Фереро” и президент на борда на GS1 Италия, говори за новите предизвикателства пред големите компании: запазване на доверието и добрата репутация, новия Купувач, новите канали на търговия, управлението на данните и ефективната интеграция.

Антонио Казанова,  изп. директор на международната корпорация “Uniliver”, представи иновативни решения и кампании от брандовете на корпорацията. Като приемат, че прилагането на принципите на кръговата икономика е задължителен ориентир,  от особено значение е споделянето на информация за продуктите да става на базата на стандартите на GS1. Това е предпоставка, че за клиентите/потребителите ще се  гарантират уникална идентификация на продуктите и качествени данни за тях.

Внимание бе отделено на услугата  GS1 Activate и приложението й в различните държави. Със своя продуктов каталог БГ Баркод,  за качествена продуктова информация съгласно приетите задължителни атрибути на GS1, България се нарежда  до развити страни като Франция, Италия, Холандия и Германия. От GS1 Франция отбелязаха тенденцията, че близо 70% от новорегистрираните фирми попълват продуктови данни в платформата, разрешават данните им да бъдат публични и генерират повече трафик и внимание към продуктите си онлайн.

Бяха представени и проекти за нови възможности за приложение на стандартите GS1, които се откриват в секторите на енергетиката, транспорта и логистиката и инженерните науки, като бяха приведени успешни примери от практиката през 2019г.

НОВИНИ ОТ БТПП
Нови приложения на стандартите GS1 представят на Регионален форум „GS1 в Европа“
В секторите енергетика, транспорт и логистика, инженерни науки Още
Покана за семинар „Работа на чужденци в Р България - труд, осигуровки и данъци”
Общи положения, специфични случаи, казуси... Още
Презентация „Храни и напитки от слънчева България“ в столицата на Молдова
25 ноември 2019 г., гр. Кишинев; кратък срок за заявяване на участие Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиви финанси“
24 октомври 2019 г. от 10.30 часа във ВУЗФ Още
Търговски мисии в Турция, ноември 2019
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
За трети пореден месец се запазва равнището на безработица в страната
Най-търсените групи професии: преподаватели; оператори на стационарни машини и съоръжения... Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
Как да подходим при правенето на бизнес с Китай?*
Aвтор: Триин Удрис, мениджър на проекти в Erhvervshus Sjaelland Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Бюджетът на ЕС за 2020 г.: Политиката за климата ще бъде приоритет
Повече средства за инвестиции в устойчиви технологии Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network