Назад

БТПП се включи в инициативата на ЕВРОПАЛАТИ „Chambers meet Chambers“



Видео разговор на Цветан Симеонов с Волтер ван Гулк

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, се включи в инициативата на ЕВРОПАЛАТИ „Chambers meet Chambers“, която се проведе на 25 и 26 януари 2022г. Инициативата има за цел да предложи на местните, регионални и национални търговско-промишлени палати възможността да осъществят контакт с нови организации, да укрепят съществуващите връзки или да разширят своята партньорска мрежа.

Така в рамките на два дни над 200 представители на търговски палати, базирани в цяла Европа, имаха възможността да проведат видео разговори за обсъждане на актуални теми от европейския икономически дневен ред.

В рамките на инициативата Цветан Симеонов се срещна с Волтер ван Гулк, генерален мениджър на Белгийските палати, с който обсъдиха актуалната икономическа ситуация и предприетите мерки за справяне с ковид кризата. Симеонов информира колегата си, че БТПП не е спирала работа по време на ковид пандемията, предоставяйки широк набор от он-лайн услуги в полза на бизнеса. Гулк сподели, че все още мерките в Белгия са доста строги, като най-тежко влияние те оказват върху малкия бизнес.

Проведени бяха още срещи с представители на търговско-промишлените палати в Латвия и с регионални палати в Турция, Белгия и Испания. Обсъдено бе бъдещо сътрудничество в сферата на европейските проекти, търговските мисии и делегации, двустранни срещи. Споделен беше опит за работата на палатската система, дигитализацията и др.