Назад

“Клуб отбранителна индустрия” организира среща „Чехия и чешките фирми – възможности за сътрудничество в индустрията“


Сдружение “Клуб отбранителна индустрия ”  ще проведе първата за 2022 г. месечна среща  с компаниите-членове и компаниите,  желаещи да се присъединят към Сдружението, в Ресторант „Родопска Къща” – София, Студентски град на 17 февруари от 16 часа.

Темата на срещата е: „Сътрудничество с Чехия. Чехия и чешките фирми – възможности за сътрудничество в индустрията“.

От посолството на Република Чехия ще присъстват:

  • Лукаш Кауцки /Lukáš Kaucký/ – Посланик на Чешката Република в България
  • Петър Вавра /Petr Vávra/ - Първи секретар, завеждащ политически и икономически отдел
  • Зита Зарубова /Zita Zárubová/ - Асистент, Икономически отдел.   

Ще бъдат представени ключови сектори на индустрията в Чехия,  които отварят възможност за сътрудничество между компаниите на двете държави, тясно и продуктивно  сътрудничество във всички сектори на индустрията и иновациите между   Клуб отбранителна индустрия  и  Посолството на Чешката република в България.

Ще се запознаете с чешки компании работещи в областта на производството на дронове – UAV и ултралека авиация: FRЕЕ HORIZONS, PRIMOCO UAV и LIAZ

Ще бъде презентирана и системата за управление  Aerial Data Collection System  - ADCS.

Лично ще присъства представител на чешката компания ERA, известен производител  на пасивни наблюдателни системи, и ще изнесе кратка презентация (https://www.era.aero/cs/military-security/vera-ng).

От страна на Чешкото посолство ще бъдат поканени и чешки компании, работещи в България, които имат интерес да създадат контакти с компаниите от Сдружението.

След кратки фирмени презентации в непринудена  атмосфера на чаша вино представителите на всяка от присъстващите компании ще може да разговаря с представителите на посолството.    

На срещата ще бъдат допускани само компании-членове на Сдружението, както и компании желаещи  да се присъединят към Сдружението.

За потвърждаване на участие: тел.:  0877 576 144,  0888 59 57 80, 0886 00 80 80, 02 / 980 15 29
Е-mail:   defence_club@abv.bg
Web:      www.defenceindustryclub.org

Кратки презентации на чешките компании, които ще участват в срещата, ТУК