Назад

Безплатни обучения по компютърни умения в рамките на европейския проект RIDE


Българската търговско-промишлена палата организира обучения по компютърни умения за жени бежанки и мигранти от трети страни.

Обученията са в рамките на европейския проект RIDE . Той има за цел подобряване възможностите на жените - мигранти и бежанки да се влеят в пазара на труда чрез дигитални умения и по този начин да се оптимизира тяхното включване в приемащото общество. Партньори по проекта са организации от Белгия, Германия, Гърция, Италия, Холандия и Чехия.

В рамките на проекта БТПП ще организира обучения по информационни и компютърни технологии /ниво за начинаещи и ниво за напреднали/, обучения по менторство, междукултурно, социално и трудово приобщаване на жени-мигранти, които ще се проведат в електронен и хибриден формат. - на две нива:

  • Ниво за начинаещи – работа с Microsoft Office, писане на имейли, работа с платформи за онлайн срещи, социални мрежи и др.
  • Ниво за напреднали -  придобиване на знания за креативния дизайн, създаване на лого, рекламни материали, обработка на снимки и видео.

Обученията са безплатни. Ще се провеждат на български, английски и руски език, два пъти седмично в онлайн формат.

Всички успешно преминали обучението участнички ще получат серификат за завършен курс. Допълнителна информация относно програмата и продължителността на обученията може да намерите тук

Желаещите да участват в обученията следва да се регистрират на този линк или да потвърдят на e-mail: m.markova@bcci.bg