Брой 123 (2129), 30-06-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП проведе успешно онлайн обучение за търговци в Amazon

При значителен интерес и голяма активност от страна на участниците премина първото издание на онлайн курсa „Как да продавам успешно в Amazon“.

Обучението протече в четири двучасови сесии и беше насочено специално към български предприятия, които проявяват интерес да реализират онлайн продажби чрез най-голямата платформа за електронна търговия в света - Amazon. В обучението взеха участие над 20 представители на фирми, заети в производството и търговията на хранителни добавки, козметика, облекла, хавлиени изделия, осветление.

В обучението взеха участие и девет служители на БТПП и GS1 България, които имаха възможност да повишат квалификацията си. Придобитите от тях знания и умения ще бъдат използвани за подобряване на услугите, предлагани от Палатата. На 30 юни 2020 г. председателят  на БТПП Цветан Симеонов връчи лично сертификати на участвалите в обучението.

Лекциите включваха достъпно поднесени презентации, демонстрация на нагледни примери и споделяне на практически опит от страна на лекторите. Учебната програма съчетаваше теория с практика, като всяка представена функционалност на платформата Amazon беше съпроводена с пример в реално време от тестов акаунт. След лекциите участниците имаха възможност да зададат своите многобройни въпроси, които бяха в основата на последвалите дискусии.

В резултат от обучението, участниците придобиха знания и умения, необходими за осъществяване на продажби чрез платформата, анализ на пазарните ниши, ценообразуване, създаване на успешни обяви, провеждане на рекламни кампании и регистриране на търговска марка в Amazon.

Всеки от участниците имаше възможност да се възползва от безплатна индивидуална консултация с лекторите от AMZ Genesis, консултантска фирма, предлагаща цялостни услуги за налагане на брандове, интернет реклама, управление на онлайн магазини и платформи за електронна търговия.

За успеха на обучението най-добре свидетелстват мненията на участвалите в него. Ето какво сподели един от тях:  Оценявам високо вашето обучение и усилия. Следя с особен афинитет и свръх интерес онлайн курса на представяне и обучение  на бъдещи и настоящи търговци в Amazon. Нещата са перфектно обяснени, ясни и наистина свръх ценни, дори като обща информация“.

С оглед на големия интерес към обучението и положителните отзиви от участниците, БТПП обмисля провеждането на следващо издание на курса по-късно през годината, като подробна информация за него ще бъде предоставена своевременно.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Мярката 60/40 продължава до 30 септември 2020 г.
Ще включва по-широк спектър от дейности и по този начин ще попаднат повече компании под обхвата й Още
БТПП проведе успешно онлайн обучение за търговци в Amazon
Функционалностите на платформата бяха съпроводени с примери в реално време Още
БТПП предлага преводи и легализация на документи на повече от 20 езика
Организирано е комплексно обслужване на клиентите Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
ЕС и Китай - има ли България стратегия за Азиатския гигант. Интервю на Лъчезар Динев, председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата пред Bloomberg
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в Международен панаир за мебели и обзавеждане imm cologne
18–24.01.2021 г., гр. Кьолн, Германия Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
Международно изследване и идентифициране на потенциални пазари за експортен растеж на българските МСП в избрани сектори
Продуктови категории и сектори със значителен експортен потенциал Още
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Винаги ли е необходимо съгласието на получателя при директен маркетинг
Юлия Пригонча, адв. Иванка Атанасова Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
От 13 юли започва прием по мярка „Кризисно съхранение на вино“
За финансова помощ могат да кандидатстват винарски предприятия, вписани в лозарския регистър Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Индия е сред основателите на новата организация за Световно сътрудничество в сферата на изкуствения интелект (GPAI)
СТИВ-Делхи Още