Брой 169 (426), 30-08-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в бизнес делегация до Солун


БТПП организира бизнес делегация до град Солун, Гърция в периода 12 – 13 септември 2013. Визитата се осъществява съвместно със Службата по търговско-икономически въпроси - Солун и Камарата за малки и средни предприятия - Солун.

Гърция е сред водещите чуждестранни инвеститори у нас - в секторите търговия, финансово посредничество и недвижимо имущество. Основни позиции в българския износ за Гърция са текстилни изделия и материали, неблагородни метали и ел. енергия. Основната част гръцкия  внос у нас се формира от текстилни материали и изделия, минерални и химически продукти, машини и оборудване и неблагородни метали.

По време на визитата се планира провеждане на Българо-гръцки бизнес форум в Камарата за МСП и организиране на двустранни срещи с гръцки копмании, както и посещение на 78-ия Международен Солунски панаир. Работен език по време на бизнес форума ще бъде английски.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на  305 евро, в които са включени: пътуване с автобус, настаняване и 1 нощувка в 5-звезден хотел, 1 вечеря и 1 обяд , медицинска застраховка и организационна такса.

Солун, Камара за малки и средни
предприятия

Визитата ще се осъществи при минимум 10 регистрирани участници.

Фирмите, които имат желание да участват в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна карта на електронна поща:

m.markova@bcci.bg и да заплатят съответната сума  в  срок до 5 септември 2013 /четвъртък/.

При последващ отказ за участие в делегацията, в срок до 9 септември 2013 /понеделник/, БТПП възстановява 100% от извършеното плащане. След изтичане на горепосоченият срок, при отказ от пътуване,  сумата не се възстановява.

За повече информация: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, тел.: 8117 421 и 8117 494.

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за участие в бизнес делегация до Солун
Програмата предвижда бизнес форум, двустранни срещи и посещение на 78-ия Международен Солунски панаир Още
Развитие на екобизнес партньорства и обмен на иновативни идеи в Римини, Италия
Събитието ще се проведе в рамките на ECOMONDO - най-голямото изложение на зелени технологии в Италия Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Семинар за новия регламент на ЕС за борба с търговията с незаконно добития дървен материал
По покана на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост участваха и европейски експерти Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Производствените цени през юли се запазват на нивото от предходния месец
В добивната промишленост е отчетен спад от 0,2% Още
Основни наблюдения и изводи от национално представително социологическо проучване за нагласи и предпочитания спрямо българското производство
С най-голям дял сред предпочитаните български хранителни стоки са хлябът, хлебните изделия и млечните продукти - с 91 на сто Още
България изпреварва Румъния и Полша според Глобалния иновационен индекс
Страната ни отново е сред 10-те най-добри в трите индекса: Глобален иновационен индекс, под-индекс на "Иновациите на изхода" и Отношение на ефективността на иновациите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция