Брой 193 (2199), 08-10-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

„Гранд Хотел Милениум София“ стана член на Палатата


„Гранд Хотел Милениум София“ е вече пряк член на БТПП с решение на Изпълнителен съвет от 25.09.2020, а председателят на Палатата Цветан Симеонов връчи сертификата за членство на Жулиета Серафимова, генерален мениджър на хотела.   

Броени месеци след откриването си, „Милениум“ е вече емблематичен за най-високия сегмент в София. Той разполага с 400 изĸлючитeлни cтaи и aпapтaмeнти – вcичĸи oбзaвeдeни в yниcoн c последните тeндeнции в тaзи oблacт, paзпoлoжeни oт 6-и дo 29-ти eтaж. Глeдĸaтa във вcичĸи пocoĸи e yниĸaлнa - ĸъм пapĸa, ĸъм плaнинaтa, ĸъм сърцето на София.

Oт цeнтpaлнoтo фoaйe дo 6-тия eтaж ce издигa просторен aтpиyм, който мултиплицира светлината в пространството.

Изключително важна част от хотела e неговият ĸoнфepeнтeн цeнтъp c oбщa плoщ oт пoчти 5000 ĸв.м. и 15 мнoгoфyнĸциoнaлни ĸoнфepeнтни и бaнĸeтни зaли, нaй-гoлямaтa от които е c нaд 700 мecтa.

B xoтeлa e изгpaдeн и голям CΠA цeнтъp нa цели 3500 ĸв.м. c бaceйн c xидpoмacaжнa чacт и вoдни aтpaĸциoни, тepмaлнa зoнa c apoмa пapнa бaня,  opиeнтaлcĸи хамам, coлнa xимaлaйcĸa cтaя, финлaндcĸa cayнa c пaнopaмнa глeдĸa, peлaĸc зoнa c вoдни лeглa и тpи индивидyaлни cпa aпapтaмeнтa.

Заведенията в „Гранд Хотел Милениум“ са вече популярни c лoĸaциятa, глeдĸaтa, интepиopa и нивoтo нa ĸyлинapиятa, ĸoитo пpeдлaгaт, а фактът, че хотелът отвори врати по време на коронакризата е пряко доказателство, че за добрите идеи няма неподходящо време!

Специално за членовете и партньорите на Българската търговско-промишлена палата подготвихме следното интервю с Жулиета Серафимова,  генерален мениджър на „Милениум“.

 

Жулиета Серафимова: Аз съм повече от умерен оптимист!

Г-жо Серафимова, защо членството в Палатата е важно за Вас?

Българската търговско-промишлена палата е една от най-авторитетните бизнес организации и в този смисъл ние наистина искаме да сме част от тази голяма икономическа и бизнес общност. Това е важно и поради интелектуалното ноу-хау, което можем да почерпим от Палатата, и заради обмяната на идеи и контакти. Като член на Палатата, разбира се, ние също така можем да предоставим домакинство за различни събития, но основното е наистина да бъдем част от тази общност. Ние не членуваме навсякъде и на всяка цена! Изключително селективни сме по отношение на организациите, с които си партнираме.

Вие отворихте преди едва два месеца и половина. Какво е усещането Ви за бизнес ситуацията в страната?

Бизнес ситуацията у нас е нестабилна, факт. Не само предвид коронакризата, а и заради протестите, разбира се. Хотелиерството е функция на развитието на бизнеса и икономиката, и затова е много важно да съществува  предвидимост и стабилност на най-високо ниво – за да има повече инвестиции, повече конференции и поводи да идват чуждестранни туристи в България. В момента ние разчитаме най-вече на местни събития, на настаняване, което намаля, на услугите в спа центъра и на заведенията ни за хранене. Те се ползват и от българи, и от чуждестранни гости, като вторите са много по-малко.

Ситуацията е нестабилна, без ясна перспектива как ще се развие занапред. С всички тези противоречиви сигнали, включително относно Ковид, като цяло туристическата индустрия очаква възстановяване към нивата от 2019-а след около 3 години...

И това са оптимистичните прогнози, предполагам?

Да, все пак светът навлиза в рецесия, променят се бизнес моделите, ще има преформатиране и прехвърляне на активи, което е нормално. Това касае не само туристическата сфера - просто при нас, предвид естеството на работата ни, по много интересен начин се вижда това, което се случва в държавата и икономиката. Трудно се отваря хотел в такава ситуация... Необходим е кураж! Ние бяхме готови да отворим с пълнотата на услугите ни преди Ковид, но реално нещата съвпаднаха. Голямото предизвикателството в такива обстоятелства е да се съхранят екипите! Но аз съм дори повече от умерен оптимист, а и предвид цялата ситуация ние се справяме много добре тези два месеца и дори подготвяме откриването на още заведения.

На какво разчитате?

Самият проект е много устойчив. Заложени са диверсифицирани услуги и затова ние не разчитаме само на един източник на приходи.  

Разбира се, аз се надявам ситуацията да се успокои и в здравен, и в политически план. През пролетта на следващата година би трябвало вече да имаме ваксина, да започне нормализиране, а и по отношение на политико-икономическата ситуация предстоят избори. Ще разчитаме и на добрата си репутация и множеството контакти, които имаме. А и това по-неактивно откъм бизнес време ни дава възможност да стабилизираме екипите си и да запълним евентуалните пукнатини.

Имаше ли момент, в който изпитахте паника?

Не. Аз съм човек с много силен характер, независимо от това, че говоря тихичко! Паника няма как да бъде допусната. Няма какво да ме уплаши.  

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов за последиците от коронакризата и идеите за данъчна реформа
Интервю за Debati.bg Още
„Гранд Хотел Милениум София“ стана член на Палатата
Броени месеци след откриването си, „Милениум“ е вече емблематичен за най-високия сегмент в столицата Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Посланикът на Дания Н.Пр. Сьорен Якобсен посети Стара Загора
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
ЕВРОПАЛАТИ информира за предстоящо провеждане на серия онлайн събития на тема „REBOOTING EUROPE“
12-14 октомври 2020; обмяна на виждания за възстановяване на Европа Още
БИЗНЕС СРЕДА
Работодателите ще получават средства от държавата за запазване на заетостта на работници и служители до края на 2020 г.
Прецизира се начинът за определяне на средствата за запазване на заетостта Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Одобрен е проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки
Прецизират се изисквания, произтичащи от европейското законодателство в областта на обществените поръчки Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Затягане на мерките за влизане в Казахстан за предотвратяване на коронавирусната инфекция
СТИВ - Нур Султан Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Евродепутатите настояват за спад с 60% на емисиите CO2 до 2030 г.
Те също така призовават за достатъчно финансиране за постигането на тази цел Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция „България – Италия: Добри практики в динамична среда“
14.10.2020 г., НДК (Платформа А6), София Още