Назад

Българската бизнес делегация в Катар проведе множество срещи с местни потенциални партньори



Фирмите, които са на посещение в Катар тази седмица, проведоха множество срещи с местни потенциални партньори.

Делегацията посети компания, която се занимава с отглеждане на пресни плодове, зеленчуци и морска храна. В производството се използват единствено естествени торове, произвеждани от компанията.

Nasser Ahmed Al Khalaf, генерален директор на компанията Agrico, показа производствената база и сподели, че тя доставя ежедневно плодове, зеленчуци, гъби, яйца, скариди и др. на над 1400 хранителни магазини, ресторанти, кафенета и хотели.

Компанията има 70-годишен опит и използва иновативни методи за отглеждане на продукцията.

Членовете на българската делегация, които работят в сектор хранително-вкусова промишленост, задаваха много въпроси и обмениха ценна информация с домакините.

Компанията за пластмасови опаковки и консумативи Bin Aman Plastic Industries също се срещна с членове на българската делегация. Тя има производствена база от 2016 г. Сред изделията, които предлага, са: торби, пликове, за храна, лед, покривки за маса, опаковки за химическо чистене, пликове за отпадъци, сигнални ленти, опаковъчно фолио, пластмасови консумативи за земеделието и др.

Проведени бяха и много допълнителни срещи, за които БТПП ще информира допълнително след получаване на съответни материали и презентации.

При интерес за намиране на партньори от Катар можете да се свързвате с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 421, e-mail: irelations@bcci.bg