Брой 43 (1802), 01-03-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Насърчаване на икономическото сътрудничество България - Монголия


Председателят на БТПП проведе работна среща с Бямбадорж Болдбаатар, съветник по търговски и консулски въпроси към посолството на Монголия в София.

Основната тема на разговора бе в посока за насърчаване на икономическото сътрудничество между България и Монголия. Очаква се провеждане на сесия на смесената междуправителствена комисия в монголската столица Улан Батор през първата половина на 2019 г. Болдбаатар изрази готовността на монголската страна да подготви двустранен бизнес форум с участие на предприемачи от двете страни с цел засилване на сътрудничеството. Потенциалните сектори на взаимодействие, обсъдени по време на срещата, включват селско стопанство, лека промишленост, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, туризъм.

Български фирми, желаещи да участват в събитието с цел намиране на нови партньори в Монголия, могат да заявят предварителен интерес в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП на имейл: interdpt@bcci.bg или на тел. 02/8117489. БТПП ще координира с Министерството на икономиката, ИАНМСП и ТПП на Монголия подготовката на сесията и съпътстващо бизнес събитие.

Търговският съветник на Монголия предостави и информация относно проект за изграждане на нов екологичен град до Улан Батор, който е възможност за задълбочаване на сътрудничеството с български строителни компании (виж Презентация  и  Брошура на английски език).

Бе обсъдено и отбелязването на 70-годишнината от установяването на дипломатически отношения България – Монголия, което ще се състои през април тази година.

 

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ ПАЛАТАТА
БТПП честити Националния празник Трети март на всички свои членове и партньори
НОВИНИ ОТ БТПП
На официална церемония бяха отличени победителите в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.
За принос в развитието на информационните и комуникационни технологии Още
Насърчаване на икономическото сътрудничество България - Монголия
Очаква се провеждане на сесия на смесената междуправителствена комисия в Улан Батор Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форум и срещи в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия
19 - 22 март 2019 г. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за допълнение на Наредба № 3 от 27.06.2005 г. за реда за подбор, квалификация и контрол върху синдиците
Синхронизиране на разпоредбите й със Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Дни на стандартизацията през април в Брюксел
Мероприятието включва сесии по актуални теми от европейската стандартизация Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Къде са макроикономическите дисбаланси на България според ЕК
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още