Брой 17 (2023), 24-01-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Активизиране на търговско-икономическите отношения България – Израел
В заседание на Българо-израелската търговско-промишлена палата (БИТПП) към БТПП участваха г-жа Ализа Аруети, вицепрезидент на Израело-българската търговско-промишлена палата (ИБТПП)), Тел Авив, и израелските бизнесмени - Лави Ашер и Хаим Авив.

Председателят на БТПП  Цветан Симеонов приветства гостите и членовете на двете палати,  изразявайки задоволство от активността в досегашното партньорство между  БТПП, БИТПП и ИБТПП. Той очерта перспективите  за съвместни инициативи през 2020 г., в която Българската търговско-промишлена палата отбелязва своя 125-годишен юбилей.

Заседанието на БИТПП съвпадна с визитата на президента Румен Радев  в Държавата Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

Ализа Аруети поднесе приветствие от името на членовете на ИБТПП и специално от Джеки Аруети - дългогодишен председател на ИБТПП.  Тя изрази желанието на членовете на Федерацията на търговските камари и представители на бизнеса в Израел за активизиране на двустранното търговско-икономическо взаимодействие.

В продължение на традиционно доброто сътрудничество, в контекста на разширяване на търговско-икономическите отношения България – Израел и в отговор на съвременните изисквания,  за БТПП е от особено значение  по-тясната връзка наука -  бизнес и възможностите за взаимодействие между български и израелски фирми в условията на взаимен интерес. 

В дискусията за създаване на работен механизъм по обслужване на заявен интерес от български организации за сътрудничество с израелски организации акцент  бе поставен върху секторите информационните и комуникационните технологии,  киберсигурността, управлението на проекти, използването и опазването на водните ресурси.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Партньорство със Службата по търговски въпроси на Русия в България
Предстоящата сесия на Междуправителствената комисия ще се проведе през септември в Сочи Още
Активизиране на търговско-икономическите отношения България – Израел
Заседание на Българо-израелската търговско-промишлена палата Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Граждански диалог с комисар Мария Габриел - Защо ЕС инвестира в наука и какво ни дава тя?
31 януари, София Хотел Балкан, зала "Средец" Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА И ЕНЕРГИЙНА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ
Министър Петкова пред изпълнителите на IGB: Строителството на интерконектора трябва да приключи през октомври тази година
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Над 1,7 млн. лв. от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония се пренасочват към екологични и туристически проекти
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
МФ предлага създаването на Национална агенция по хазарта
За повишаване ефикасността при правоприлагането, свързано с обществените отношения в областта на хазарта Още