Брой 17 (2023), 24-01-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Партньорство със Службата по търговски въпроси на Русия в България


Председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди с партньори от Службата по търговски въпроси на Русия в България двустранното икономическо сътрудничество и взаимодействието с палатата през 2020 г.

Константин Артюшин, търговски представител на Русия в България, Вадим Биков, заместник-търговски представител, и Иван Зарубин, представител на Службата по търговски въпроси на Русия в България информираха, че следващата сесия на Междуправителствената комисия ще се проведе през септември тази година в Сочи. Обсъжда се организирането и на бизнес форум, паралелно на заседанията на правителствено ниво.

Международното изложение в Екатерининбург Инопром /www.innoprom.com/, което ще се проведе в периода 7 – 10 юли 2020 г. също беше във фокуса на разговора. Артюшин препоръча активно участие от страна на българските фирми като изложители и посетители в събитието.

Симеонов прие предложението на гостите за поддържане на регулярно и активно сътрудничество между БТПП и Търговската служба за обмен на информация, касаеща бизнеса – икономически данни, законодателство, бизнес предложения, международни специализирани панаири и изложения и т.н.

Бе договорено българските компании, търсещи партньори в Русия да се свързват с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg или директно да отправят запитвания към офиса на Търговското представителство:
1113, София, ул. „Ф.Ж. Кюри“, 23
тел.: 02 963-0-888
факс: 02 963-04-28
rutorg@spnet.net, rutradebg@gmail.com

Конкретните запитвания ще бъдат публикувани в Информационен дайджест, изготвян регулярно от Търговското представителство за партньори и фирми в Русия.

Събития и дейности за информиране на членовете на Българската търговско-промишлена палата относно възможностите за бизнес – търговия, внос-износ и инвестиции с Русия също бяха обсъдени. БТПП ще предостави допълнителна информация за конкретните събития.

Симеонов подчерта, че сътрудничеството и с Българо-руската търговско-промишлена палата се развива устойчиво и очаква традиционно активно участие на смесената организация в двустранните дейности през настоящата година.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Партньорство със Службата по търговски въпроси на Русия в България
Предстоящата сесия на Междуправителствената комисия ще се проведе през септември в Сочи Още
Активизиране на търговско-икономическите отношения България – Израел
Заседание на Българо-израелската търговско-промишлена палата Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Граждански диалог с комисар Мария Габриел - Защо ЕС инвестира в наука и какво ни дава тя?
31 януари, София Хотел Балкан, зала "Средец" Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА И ЕНЕРГИЙНА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ
Министър Петкова пред изпълнителите на IGB: Строителството на интерконектора трябва да приключи през октомври тази година
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Над 1,7 млн. лв. от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония се пренасочват към екологични и туристически проекти
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
МФ предлага създаването на Национална агенция по хазарта
За повишаване ефикасността при правоприлагането, свързано с обществените отношения в областта на хазарта Още