Брой 185 (1197), 27-09-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва в 19-та конференция ЕС - Япония


По покана на мисията на Япония в Белгия и Международната фондация на университетите, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в 19-та конференция, посветена на развитието на стратегическите отношения между Европейския съюз и Япония в рамките на преговорите по подготовката на Договора за свободна търговия, чието финализиране се очаква до края на тази година.

Конференцията беше открита от вицепремиера на Белгия Крис Петерс и от ръководителя на мисията на Япония в ЕС посланик Таканори Уехара.

Заместник-председателят на Палатата проведе срещи с посланик Уехара, както и с Франс Хорелбеке, председател на Борда на директорите на Дайкин Европа, който отправи покана към Георги Стоев и към членовете на Българо-японския икономически съвет при БТПП да посетят компанията. Седалището на Дайкин Европа е в Остенд, Белгия, където работи и Европейският център за научноизследователска и развойна дейност на Daikin Industries Ltd., японската компания-майка.

След състоялите се дебати, заместник-председателят на БТПП, разговаря с д-р Йосуке Наои от Агенцията за атомна енергия в Япония.

Конференцията беше закрита от посланика на Япония в Белгия  Масафуми Ишии, който направи подробен анализ на сферите на общи интереси между ЕС и Япония, както и на предстоящите съвместни действия в областите ядрена безопасност и подходи за разрешаване на миграционни проблеми.

Георги Стоев потвърди готовността на Българо-японския икономически съвет при БТПП да се присъедини към общите усилия в тези направления и да участва в бъдещи мероприятия по подготовката на Договора за партньорство и свободна търговия през месец октомври т.г.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Eкип от Европейския одиторски съд посети БТПП
Теми на срещата бяха напредъка на Националната програма за реформи у нас и констатираните от ЕК макроикономически дисбаланси в България Още
БТПП участва в 19-та конференция ЕС - Япония
Посветена на развитието на преговорите по споразумение за стратегическо партньорство и споразумение за свободна търговия между ЕС и Япония Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национален семинар-рали на тема „Подготовка на проектни предложения по Рамкова програма „Хоризонт 2020“
Конкурс „Eвропейски изобретател” за 2017 г.
Крайният срок за изпращане на предложенията е: 12 октомври 2016 г. Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Данни за пазара на обществени поръчки в страната oт нaчaлoтo нa 2016 г.
Haй-мнoгo дoгoвopи пo oбщecтвeни пopъчĸи ca cĸлючeни пpeз мeceцитe юли и aвгycт Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Актуални проблеми на селското стопанство и хранителната промишленост във Виетнам
Информация от СТИВ-Хошимин Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Унгарски предприятия търсят инвеститори