Брой 99 (1857), 28-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за информационен ден по проект AGROINNOECO


Българската търговско-промишлена палата организира информационен ден по проект AGROINNOECO, който е в подкрепа развитието на иновативното предприемачество в сектора на агроиндустрията. Събитието ще се проведе на 30 май 2019 г. (четвъртък), от 11:30 ч., в БТПП.

Целта на мероприятието е да бъдат представени постигнатите досега резултати и дейности по проекта: изградена прединкубационна среда за развитие на бизнес, организирани информационни сесии за представяне на проекта, реализирана пилотна схема за придобиване на бизнес качества и умения, разработени 10 плана за стартиране на собствен бизнес в сферата нa агропредприемачеството и участие в технологично изложение Патра IQ 2019г.

Специално внимание по време на информационния ден ще бъде отделено за Виртуалния Хъб (http://virtualhub.agroinnoeco.eu/) - платформа с 14 обучителни курса за повишаване ключовите умения и качества на предприемачи при разписване на успешен бизнес план.  Обучаващите се във виртуалната платформа могат да проверят своите знания чрез попълване на он-лай въпросници за оценка. Платформата е отворена за всеки, който иска да подобри квалификацията си, като за целта се изисква предварителна регистрация.

Участниците в информационния ден ще бъдат запознати с проведените практически пилотни обучения в периода февруари - март 2019г., които имаха за цел да представят основните стъпки при разработването на бизнес план. Курсовете съдържаха теоретична и практична част, бяха предвидени и индивидуални консултации за маркетинг анализи, прогнозиране на парични потоци, бюджет и търговски прогнози. Професионалните менторинг и коучинг сесии бяха проведени от опитни експерти и консултанти в сферата на бизнес управлението и кариерното развитие в предприемаческа среда.

На успешно завършилите участници в пилотната схема ще бъдат издадени сертификати за преминали курсове по Предприемачество и Бизнес Мениджмънт.

Участието е безплатно!

Моля да потвърдите Вашето участие като попълните регистрационната форма и я изпратите на e-mail: projects2@bcci.bg . За допълнителна информация: Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти”, тел.: 02/8117556.

Приложение: Програма за събитието

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Становище на БТПП по проект на ПМС за изменение и допълнение на Наредбата за медицинската експертиза
Необходимо е да продължи работата по изменение на законодателството чрез въвеждането на международната практика Още
Какви са възможностите на България за привличане на японски инвестиции?
Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев - в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Още
Покана за информационен ден по проект AGROINNOECO
30 май 2019 г. от 11:30 ч., в БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Ямболската търговско-промишлена палата изпълнява проект в подкрепа на женското предприемачество в бизнеса с цветя
По програма ЕРАЗЪМ+, за подкрепа на иновации и обмен на добри практики Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Ограниченията за работа на българи в Швейцария отпадат от 1 юни
Сънародниците ни ще могат да пребивават свободно в страната, при условие че имат работно място Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за реда и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Въвеждане на регистрационен режим за внос в Ливан на мебели, обувки, чанти, колани
СТИВ – Бейрут Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за конференция на тема: "Палестина"
30 май от 18:45 часа, в хотел Рамада, зала Опал Още