Брой 122 (882), 29-06-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП и Кофас България връчиха награди за МСП със сертификат за отличие


Отличие за Евромастер Импорт-            Отличие за МТМ ООД                Отличие за Отто Интернешънъл Експорт ЕООД                                                                                                                   България ЕООД

По повод  честванeто на 120-годишнината на БТПП за първи път бяха присъдени и връчени награди за малки и средни предприятия със сертификат за отличие (Excellent SME), издаван от Палатата и от Кофас България - компания за кредитно застраховане и бизнес информация.

В категорията „Най-печелившо МСП със сертификат за отличие” бе отличено „Евромастер Импорт-Експорт” ЕООД, а за най-бързо развиващо се МСП  - „МТМ” ООД. Най-ефективно управлявано МСП със сертификат за отличие е „Отто Интернешънъл България” ЕООД.

Управителят на Кофас, Милена Виденова, сподели: „Началото на сертификатите за отличие за малки и средни предприятия беше поставено през миналата година от БТПП и Кофас България с основната цел да насърчава успешните малки и средни компании. За това време той даде редица ползи за компаниите, както показва и обратната връзка от тях, налице са и всички сигнали, че с тях се поставя началото на една традиция – в доброто управление и в постигането на иновативни решения“.

Основните критерии, по които са избрани тазгодишните носители на призовете на най-добрите компании със сертификат за отличие, са абсолютния размер и нетния марж на печалбата, както и процент ръст в оборота. Взети са предвид и финансовите данни, счетоводните отчети, а също и прозрачността на компаниите, което дава основание за максимална обективност в преценката. Нито една от компаниите, притежатели на сертификат за отличие, няма оценка по-ниска от 6, според последните финансови данни.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта: „При това БТПП и Кофас подхождат с ясния ангажимент, че това допринася не само за стимулирането на малките и средни предприятия, а и за стабилизирането за средата на правене на бизнес в България“.

Представителите на организаторите специално поздравиха носителите и подчертаха, че такива награди заслужават още много български фирми, които благодарение на своите усилия и професионализъм се справят успешно в настоящата среда. Наградите са стимул за по-добро управление на компаниите и на рисковете, което е една от най-важните предпоставки за устойчив растеж.

Списък на фирми, получили Сертификат за отличие (Excellent SME) и участвали в класацията - ТУК

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и Кофас България връчиха награди за МСП със сертификат за отличие
По повод 120-годишнината на Палатата Още
Покана за участие в среща с представители на Службите по търговско-икономически въпроси в чужбина
10 юли 2015 г., „София Хотел Балкан” Още
БТПП и списание „Enterprise“ обсъдиха идеи за партньорство
В продължение на инициативата за ЕЕN за обединяване усилията на сродни организации с потенциал за насърчаване на предприемачеството Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Нов проект на Бургаската търговско-промишлена палата
Насочен към разработването на туристически маршрути в трансграничния регион България - Турция Още
БИЗНЕС СРЕДА
През юни общият показател на бизнес климата се понижава
По-неблагоприятни очаквания в търговията на дребно и сектора на услугите Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
График на информационната кампания на ОПРЧР 2014-2020 по схеми „Активни” и „Ново работно място 2015”
Информационни дни във Варна, Велико Търново, Бургас, Пловдив и София Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Отворената икономика е пътят към растежа
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Позицията на Европейската комисия по събитията в Гърция
Жан-Клод Юнкер призова гърците да гласуват с „да“ на референдума в неделя Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Насърчителна програма за български посетители на TAITRONICS 2015
Възможност за партньорство с производители на електронни компоненти, LED, измервателно и тестово оборудване, машини за производство... Още