Назад

БТПП съвместно с партньори подготвя виртуална бизнес среща на български и марокански компании през май


По време на работна среща с посланика на България в Кралство Мароко Пламен Цолов председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди подготовката на съвместно бизнес събитие с участието на български и марокански компании.

В средата на месец май 2022 г. се планува провеждане на виртуална бизнес среща, подготвяна от БТПП, Посолството на България в Мароко, Посолството на Мароко в България и Мароканската асоциация на износителите.

Посланик Цолов сподели своите очаквания това да е първият аналогичен уебинар, който ще постави началото на следващи ползотворни срещи и бизнес контакти между двете страни.

Събитието ще постави акцент върху няколко сектори за сътрудничество: инвестиции, възобновяеми енергийни източници, агробизнес, туризъм, автомобилна промишленост, текстил, здравеопазване и др.

В него ще вземат участие и представители на министерства и институции от двете страни. Предвижда се засилване на сътрудничеството и по линия на Българо-мароканския бизнес съвет.

Очаквайте допълнителна информация за онлайн бизнес форума – програма и регистрация. При интерес, потвърдете своето присъствие на e-mail: interdpt@bcci.bg