Брой 181 (1692), 21-09-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП организира семинар относно инвестиционните възможности в областта на кръговата икономика


На 1 октомври 2018 г. БТПП ще проведе семинар на тема „Кръгова икономика – инвестиционни възможности“ в рамките на проект MOVECO, който цели да насърчи прехода на МСП от Дунавския регион от линейна към кръгова икономика.

Семинарът, който е под надслов „Ден на инвеститора“, ще започне с кратко представяне на проекта, основните принципи на кръговата икономика и ползите от въвеждането на този модел за бизнеса. В своите лекции изявени експерти в областта на кръговата икономика ще се фокусират върху възможностите за финансиране на МСП в процеса на внедряване на чисти технологии, еко иновациите и мерки за ресурсна ефективност. Сред другите теми, които ще бъдат акцент на събитието, са инвестиционният климат и бизнес партньорствата за създаване и развитие на технологии с благоприятен ефект върху околната среда.

Семинарът очаква да привлече интереса на предприемачи, инвеститори и представители на различни браншови и неправителствени организации. Сред лекторите на семинара ще бъде представител на „Клийнтех България“, който ще представи възможностите за финансиране на МСП в областта на чистите технологии. Лекторите ще обърнат внимание на начините за финансиране на иновативни идеи по оперативни програми, както и на възможностите, които предоставя платформата за набиране на средства краудфъндинг.

Семинарът ще се проведе на 1 октомври 2018 г., 11:00-14:00 ч., в БТПП. Участието е безплатно, необходима е предварителна регистрация – чрез изпращане на попълнена регистрационна форма на projects3@bcci.bg до 28 септември.

Програма на семинара може да бъде намерена тук. Регистрационният формуляр е достъпен тук.

* Финансиран в рамките на транснационалната програма на Европейския съюз Interreg „Дунав“, MOVECO е проект, който повишава информираността относно кръговата икономика сред компании, научноизследователски организации, публични органи, организации за икономическо развитие и граждани. От декември 2016 г. дванадесет проектни партньора и четири стратегически партньора от десет страни в Дунавския регион  работят заедно за да повишат познанието за кръгова икономика и да подобрят рамковите условия за кръгови продукти и бизнес модели в Дунавския регион. Проектът се координира от Словенската търговско-промишлена палата.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Германо-българската търговско-индустриална камара - дългогодишен партньор на БТПП
Голяма конференция във връзка с отбелязването на 25 години германска икономика в България Още
БТПП връчи почетна диплома на Н. Пр. Кшищов Крайевски
За съвместните усилия и действия за насърчаване на двустранните икономически връзки Още
Българо-ливански бизнес форум ще се проведе през ноември в София
С фокус строителство, телекомуникации, хранително-вкусова промишленост, търговия, туризъм Още
БТПП организира семинар относно инвестиционните възможности в областта на кръговата икономика
1 октомври 2018 г., без такса участие Още
Покана за изложба в БТПП
На художничката Розалия Лефеджийска Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Втората партньорска среща по проект BALKANET
За устойчиви иновативни идеи в сектор земеделие и храни Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Фонд на фондовете предоставя 353.3 млн. лева за градско развитие на избраните финансови посредници
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Днес се отбелязва една година от временното влизане в сила на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговска мисия с посещение на международна изложба GITEX 2018
13-17.10.2018, Дубай, ОАЕ Още