Назад

„Кръговата икономика – предизвикателства и възможности“ – започва обучение за фирми в три модула


Българската търговско-промишлена палата е стратегически партньор на Клуб „Икономика 2000“ по проект за кръговата икономика, който се финансира от Програма „Life“ на Европейския съюз. В рамките на проекта започва безплатно обучение за фирми  в три модула: 

  • Зелената сделка, принципите на кръговата икономика и очаквани  законодателни промени- „Кръговата икономика – предизвикателства и възможности“;
  • Най-добрите практики в различни бизнес сфери и поведенчески модели във връзка с кръговата икономика в държавите членки на ЕС и други държави – „Кръгова икономика - надграждане“; 
  • Възможности за привличане на средства за реализиране на бизнес  проекти  по национални и европейски финансиращи програми и финансови инструменти –„Мобилизирането на национални и европейски фондове за кръгова икономика

Настоящата покана  се отнася за семинара от първия обучителен модул „Зелената сделка, принципите на кръговата икономика и очаквани законодателни промени“.

Графикът за провеждане на семинарите от първия обучителен модул  в страната е представен по-долу, като информация за  мястото на провеждане на семинарите и детайлна програма ще намерите на  сайта  на инициативата по проекта „Звезден алианс за кръгова икономика“  https://cestarseed.com/ , ниво „Актуално“.

Дата

Място

Брой планирани участници

12.04.2022

Стара Загора, хотел „Верея“

30

14.04.2022

Бургас

30

19.04. 2022

Варна

30

10.05.2022

В.Търново

30

12.05.2022

Русе

30

17.05.2022

Пловдив

30

19.05.2022

Смолян

30

31.05.2022

София

30

 

Заявки за участие  можете да подавате на е-мейл:  veronika@club2000.org , а допълнителна информация ще получите на тел.:  0886 43 45 20.

Българската търговско-промишлена палата приканва отговорни служители от регионалните търговско-промишлени палати, както и фирми от съответните региони да участват в обучението.

Във връзка с  прилагането  на  Европейската Зелена сделка, която трябва да направи Европа климатично неутрална и да намали нетните емисии на ЕС до 2030 г. с поне 55%,  Европейската комисия  е изготвила  предложение за законодателна рамка и е предоставила за дискусия на страните-членки пакет от предложения. С този пакет Комисията предлага ревизиране и осъвременяване на голям брой законодателни актове, относими към климата и енергията.

Широкият обхват на промените, които предстоят, изискват от бизнеса доста допълнителни действия и усилия, за които БТПП би желала те да бъдат подготвени, когато влязат в сила. Предложеното законодателство цели да осигури принос от всички сектори на икономиката и обществото към постигане на целите и поради това засяга всяка фирма, всеки човек, всички сфери на обществено-икономическия живот.

БТПП вярва, че бизнесът от съответните региони и други заинтересовани страни ще бъдат активни!