Брой 71 (1829), 11-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Файненшъл таймс откри офис в София

Председателят на БТПП Цветан Симеонов присъства на официалното откриване на офис на авторитетното бизнес издание Financial Times (FT) в София.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“, каза по време на откриването кметът на София Йорданка Фандъкова. Предвижда се до края на годината в новия офис да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономически анализи.

Кейт О’Риърдън, главен продуктов и информационен директор във FT, разказа за избора на София: „Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Продължаваме да инвестираме в София - възнамеряваме да разширим своята дейност тук, като създадем нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно“.

Цветан Симеонов поздрави г-жа О’Риърдън за избора на София за локация на новия офис на FT и отправи покана за скорошно гостуване в Палатата, където да бъде запозната с още от възможностите на българския бизнес.

София се нарежда на 28 място от общо 283 европейски региона, включени в индекса за работни позиции, изискващи интелектуална дейност. През 2018 г. София зае 18 място от 400 световни региона с високо владеене на английски език, което също е важно за привличане на международните компании в столицата.

Financial Times е една от водещите световни организации за бизнес новини, признати в международен мащаб заради авторитета, почтеността и точността си. През 2018 г. FT отбеляза 130 години с рекорден брой читатели от над 930 000 души. Сега FT е бизнес голяма част цифрово съдържание и с до 739.554 цифрови абонаменти.

НОВИНИ ОТ БТПП
По-благоприятен за МСП Европейски парламент: обзор и поглед към бъдещето
Доклад на ЕВРОПАЛАТИ за някои положителни и отрицателни политики от мандат 2014-19 на Европейския парламент Още
Файненшъл таймс откри офис в София
Предвижда се до края на годината в новия офис да работят 130 служители Още
Посланикът на Виетнам посети БТПП
Активизиране на икономическите връзки и внос на работна ръка – във фокуса на срещата Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана за инвестиционен форум „Иновативни проекти за фирми от Южен Централен регион, които да кандидатстват за ресурс по т.нар. План Юнкер“
По инициатива на Търговско-промишлена камара – Пловдив Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
6-та Годишна среща на Националния борд по туризъм
23 април 2019 г., хотел Хилтън, София Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
ББР с нов продукт за индиректно финансиране на малкия и средния бизнес чрез оперативен лизинг
Стартовият бюджет на Програмата е 30 млн. евро Още
ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ
Четири сертификата за инвестиции на стойност над 30 млн. лв.
От началото на годината са издадени сертификати по ЗНИ на предстоящи инвестиции за 181 млн. лв. Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Одобрен е проект на споразумение за създаването на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София
Тази структура ще осигури непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство