Брой 71 (1829), 11-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ

Четири сертификата за инвестиции на стойност над 30 млн. лв.


От началото на годината са издадени сертификати по ЗНИ на предстоящи инвестиции за 181 млн. лв.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи четири сертификата за инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ на стойност над 30 млн. лв., които ще разкрият близо 600 нови работни места. Сертификат клас „А“ получиха Теклас-България, проектите на „Екоком Груп” и „Хайнип Логистик“, както и „Айсобар Комърс”. На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев.

Зам.-министър Борисов подчерта, че с връчените днес сертификати, от началото на годината проектите, които са сертифицирани по ЗНИ са 9 на брой за 181 млн. лв., като се очаква те да разкрият нови 1254  работни места.

Инвестиционният проект на Теклас-България ЕАД е за разширяване и предвижда изграждане на завод в гр. Враца за производство на каучукови и пластмасови съединения за автомобилната промишленост. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 22 млн.лв. и ще се финансира със собствени средства, като ще бъдат открити 500 нови работни места.

Проектът на „Екоком Груп” ООД - утвърден производител на висококачествени хранителни продукти предвижда изграждане на собствено предприятие в Индустриална зона Божурище, специализирано в производство на бактериални продукти на основата на култури микроорганизми. Размерът на инвестицията, възлиза на 4,5 млн. лв.,  а като резултат от него се предвижда да бъдат открити 28 нови работни места.

Третият проект, получил сертификат за инвестиция клас „А“, е свързан с изграждане на логистична и складова база, отличаваща се с устойчивост и функционалност. „Хайнип Логистик“ АД планира да построи логистичен център по одобрен вече технологичен проект в с.Гурмазово, Община Божурище. Общата площ на складовите помещения е 3000 м2, предвидени за 4 000 палети. Изграденото съоръжение ще има максимален годишен капацитет за над 48 000 хиляди палета. Размерът на инвестицията, като обща стойност възлиза на 4, 5 млн. лв., като ще бъдат открити 10 нови работни места.

Последният  проект, който получи сертификат за инвестиция клас „А“ е за Българското дружество „Айсобар Комърс” ЕООД. Дружеството принадлежи към групата предприятия на Dentsu plc. Япония, след като през юни 2015 година става част от тяхната глобална дигитална агенция Isobar. Основният предмет на дейност на дружеството е в сферата на високотехнологичните дейности от сектора на услугите, а именно разработване и поддръжка на софтуер за електронна търговия, улесняващ управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори. Целта на инвестицията ще бъде разширяване на пазарния дял на Isobar Commerce и утвърждаване на лидерската ѝ позиция в сегмента чрез Глобалния център за компетентност за Salesforce Commerce Cloud. Инвестицията се планира да бъде направена в град София. Размерът й възлиза на 381 000 лв., а в периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 50 нови работни места.

НОВИНИ ОТ БТПП
По-благоприятен за МСП Европейски парламент: обзор и поглед към бъдещето
Доклад на ЕВРОПАЛАТИ за някои положителни и отрицателни политики от мандат 2014-19 на Европейския парламент Още
Файненшъл таймс откри офис в София
Предвижда се до края на годината в новия офис да работят 130 служители Още
Посланикът на Виетнам посети БТПП
Активизиране на икономическите връзки и внос на работна ръка – във фокуса на срещата Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана за инвестиционен форум „Иновативни проекти за фирми от Южен Централен регион, които да кандидатстват за ресурс по т.нар. План Юнкер“
По инициатива на Търговско-промишлена камара – Пловдив Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
6-та Годишна среща на Националния борд по туризъм
23 април 2019 г., хотел Хилтън, София Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
ББР с нов продукт за индиректно финансиране на малкия и средния бизнес чрез оперативен лизинг
Стартовият бюджет на Програмата е 30 млн. евро Още
ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ
Четири сертификата за инвестиции на стойност над 30 млн. лв.
От началото на годината са издадени сертификати по ЗНИ на предстоящи инвестиции за 181 млн. лв. Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Одобрен е проект на споразумение за създаването на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функции в София
Тази структура ще осигури непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство