Брой 134 (1146), 14-07-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП отличи с почетен диплом Роберто Маскали, директор на Конфиндустрия България и Конфиндустрия Балкани

Българската търговско-промишлена палата отличи с почетен диплом Роберто Маскали, директор на Конфиндустрия България и Конфиндустрия Балкани, за активното му сътрудничество с БТПП и за съдействието му за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия по време на неговия мандат. Дипломата връчи Васил Тодоров, главен секретар на БТПП. Палатата изрази готовността си за съдействие и за бъдещи инициативи с цел подкрепа на бизнеса от България и Италия.

Маскали представи новия директор на организацията за България Мила Ненова.

По време на събитието Конфиндустрия България, УниКредит Булбанк, Уникредит и Асоломбарда подписаха споразумение за сътрудничество по проекта Bancopass. Той е създаден от Асоломбарда в партньорство с УниКредит и други финансови институции през 2012г. Неговата цел е да позволи на компаниите да изградят име и репутация в банковата система и да получат по-бързо отговор на запитвания за кредити.

Палатата си сътрудничи с Конфиндустрия на международно ниво в рамките на Международната организация на труда и Международната организация на работодателите. Конфиндустрия България е сред водещите партньори в Клуба на смесените палати към БТПП.

По време на мандата на Роберто Маскали Конфиндустрия бе домакин на 12-та традиционна среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати, участвала е като партньор в организирането на редица събития, сред които конференция на тема: „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/: перспективи пред малкия и средния бизнес“, организирана съвместно с БТПП и Американската търговска камара в България.

През 2016г. БТПП, като координатор на Национално представителните работодателски организации, подкрепя инициативата на Конфиндустрия, с активното участие на Маскали, за преразглеждане на Регламент (ЕС) 1924/2006 относно хранителните и здравните претенции.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП принципно подкрепя новия законопроект за изменение и допълнение на ЗКПО
Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие законопроекта на първо четене Още
БТПП отличи с почетен диплом Роберто Маскали, директор на Конфиндустрия България и Конфиндустрия Балкани
За активното му сътрудничество и съдействие за развитие на двустранните търговско-икономически отношения Още
Бизнес делегация ще посети Татарстан и Башкортостан в началото на септември
Провеждане на бизнес форуми и двустранни срещи в перспективни сектори от взаимен интерес Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Обучение в Ямбол за МСП на тема "Маркетинг и киберсигурност"
Участваха предприятия от регионите на Ямбол, Сливен и Бургас Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проекти на наредби в областта на строителството и строителния надзор
Обществените консултации по проектите са открити до 27 юли 2016 г. Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Публикувани са проекти на Общи и Специални условия на договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПРР 2014-2020
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Еврокомисар Тибор Наврачич и вицепремиерът Меглена Кунева откриват европейска конференция за инвестиции в образование на 18 юли в София