Брой 52 (1316), 16-03-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В БТПП стартира обучение на млади юристи по въпросите на арбитража


На 15 март в Българската търговско-промишлена палата започна курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража, който ще продължи до 7 юни т.г.

Курсът ще премине под знака на 120–годишнината от началото на арбитражната дейност в България и е част от програмата за отбелязване на събитието.

Обучението е с теоретично-практическа насоченост и цели популяризиране и утвърждаване на арбитражното производство като метод за разрешаване на спорове, наложил се като предпочитан в последните години в динамични сфери като търговските отношения.

Занятията започнаха при силен интерес от страна на участниците - студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри курса, като в приветствието си към участниците изтъкна, че в исторически аспект арбитражът като алтернативен способ за разрешаване на спорове непрекъснато се усъвършенства и в наши дни. Курсът е доказателство за това как младото поколение юристи, ползвайки познанията, опита и традицията на миналите поколения специалисти в тази област, чрез задълбочаване и разширяване на познанията си, ще допринасят и в бъдеще за по-нататъшното усъвършенстване на арбитражното производство като начин за разрешаване на търговски спорове.

Обучението ще послужи на курсистите в кариерата им, във връзка с което председателят на Палатата подчерта отговорността, включваща професионализъм и подобаващо поведение на арбитрите и страните в процеса на разглеждане и решаване на арбитражните дела.

Лектори в рамките на семинара са както председателят на АС при БТПП Благовест Пунев и зам.-предеседателите Ружа Иванова, Александър Кацарски, проф. Ангел Калайджиев, така и почетният председател проф. Силви Чернев и доц. Венцислава Желязкова, които са юристи с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Изложението СЕКЮРИТИ ЕКСПО отвори врати
Последни постижения в областта на обществената и частната сигурност и безопасност Още
Представяне на бизнес климата и напредъка в икономическите реформи в Украйна
Н.Пр. посланик Микола Балтажи информира за мащабен приватизационен процес в Украйна Още
Общо събрание на Сдружение на производителите и търговците на метални изделия
В него членуват малки фирми, които осъществяват дейност в област Габрово Още
В БТПП стартира обучение на млади юристи по въпросите на арбитража
Лекторите са изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Обучение на тема "Демистифициране на ценностите и културата"
Покана от Българска асоциация на управленските консултантски организации Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредба за етикетиране на аерозолните флакони и изискванията към тях
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Защита на европейските потребители — онлайн тържищата обединяват усилията за премахване на опасните продукти от пазара на ЕС
Сътрудничество с Amazon, Ebay Alibaba, за да бъдат отстранени опасните продукти от техните уебсайтове Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международна конференция на тема “Индустрия 4.0 – Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика“
31 март 2017 г. в София Тех Парк Още