Брой 225 (735), 21-11-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за семинар на тема „Законодателна европейска и национална рамка за пускане на пазара на Европейския съюз на продукти”


Enterprise Europe Network към БТПП има удоволствието да Ви покани за участие в семинар на тема „Законодателна европейска и национална рамка за пускане на пазара на Европейския съюз на продукти. Сертификация на продукти и системи за управление“, който ще се проведе на 26.11.2014 г.  в Студентски град, ул. "Проф. Г. Брадистилов" № 6, София 1077 (зад басейна на Технически университет София).

Принципът за свободно движение на стоките е сред основополагащите принципи на Единния европейски пазар. Европейското законодателство цели да наложи мерки, които да гарантират безопасността и здравето на крайните потребители при въвеждането на нови продукти на пазара. От изключителна важност за фирмите, опериращи на европейския пазар, е да са информирани за законодателните изисквания за сертификация на продуктите, директивите, изискващи „СЕ“ маркировка, стандартите за безопасност, както и изискванията, наложени от националното законодателство.

Внедряването на системи за управление на качеството има силно изразена добавена стойност за фирмите чрез подобряване на вътрешните организационни процеси, като в същото време спомага за поддържането на високо ниво на конкурентоспособност. Обучението цели да запознае участниците с изискванията, процесите и основните елементи при сертификацията на продукти и внедряване на системи за управление на качеството.

След семинарната част участниците ще имат възможност да зададат конкретни въпроси по време на отворена дискусия по темата.  

За лектор по темата е поканен инж. Стойко Паров, одитор по качество, сертифициран от TÜV Akademie Rheinland – Германия, който ще представи европейската и национална законодателна рамка за пускане на нови продукти на пазара. Сертификацията на продуктите и основните елементи на системите за управление на качеството ще бъдат представени от инж. Коритарев, който е сертифициран одитор в ТЮФ Норд България.

Участието в събитието е безплатно, след предварителна онлайн регистрация. Програмата на събитието можете да изтеглите от тук.

В случай на въпроси: Европейски информационен и иновационен център към БТПП, Е-mail: een@bcci.bg, тел.: 02 / 8117 515.

НОВИНИ ОТ БТПП
Индонезийска делегация ще посети страната ни през май следващата година
Това съобщи представител на индонезийското Министерство на търговията на среща в Палатата Още
Покана за семинар на тема „Законодателна европейска и национална рамка за пускане на пазара на Европейския съюз на продукти”
Сертификация на продукти и системи за управление Още
Удължава се срокът за участие в Конкурса за най-добър иновативен проект и за най-успешно иновативно предприятие
Заявки се приемат до 31 януари 2015 г. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения
Предвижда разпоредби, чрез които да бъде коригирано неправилно транспониране на разпоредбите, свързани с налагането на финансови санкции на доставчиците на електронни съобщителни мрежи и услуги Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Министерството на икономиката поиска от ЕК 83 млн. лв. за изграждане на „София тех парк“
При положителен отговор на комисията ще бъде осигурено европейско финансиране, което ще даде възможност за реалното започване на строителните работи Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за участие на български фирми в Международния фестивал „Retail Franchising Week 2015” в Астана, Казахстан
СТИВ-Астана е в готовност за оказване на необходимото съдействие Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Доклад на Евроджъст: Организирани групи стоят зад престъпленията срещу околната среда
Печалбите от тази престъпна дейността са огромни, приблизително 30-70 млрд. щ. дол. годишно според ОИСР Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Първа международна конференция за банкова стабилност
3 декември в Националния археологически музей в София Още