Брой 41 (1800), 27-02-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

На SECURITY EXPO 2019 от 6 до 9 март бизнесът ще открие уникални решения за физическа и дигитална сигурност

Какво е Cash Trapping ли? В банкомата се поставя устройство като вилица, която захваща като кукичка парите и имитира изтегляне. Банкоматът регистрира, че парите са изтеглени, докато за клиента плащане няма.

Когато банкоматът е станал обект на вирус в своята предна част, говорим за BlackBox атака. Продукти и решения за защита на банкомати от всякакъв вид атаки ще видят посетителите на 26-ото издание на SECURITY EXPO от 6 до 9 март в Интер Експо Център. Единственото в България изложение за сигурност и високи технологии ще предложи работещи решения в сферите на видеонаблюдението, пожароизвестяването, пожарогасенето, контрола на достъп, биометрията, дигиталната сигурност и сигурността на информацията. Форумът е водещ за сектора в страната и на Балканите. Изложбата се организира в партньорство между Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център и традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи.

Бизнесът, финансовите и банковите институции ще се налага все повече да инвестират в сигурност. На SECURITY EXPO ще открият продукти за защита на банкомати още от скимиращи и шимиращи устройства, газови атаки, продукти за защита на инкасо услуги. Една атака продължава 24 секунди. Освен СОТ повечето банкомати нямат друга защита.

Сигурността трябва задължително да се увеличава на всички нива.

Бързо и точно разпознаване със скенер и през телефон

По време на изложението посетителите ще научат повече за специализирани решения за бързо и точно автоматизирано протичане и проверка на автентичността на лични карти, паспорти, шофьорски книжки. Това ще се случва с помощта на скенерите за лични документи на световния лидер в производството на компактни и ефективни устройства Регула Балтия, които нямат аналог в света. Скенерите са подходящи за финансови институции, лизингови и застрахователни компании, гранични власти, навсякъде където се изисква сигурна, бърза автоматична идентификация с лични документи.

В съвременния свят сигурността в интернет е от изключително значение. На практика липсата на адекватен механизъм за бърза, но и законосъобразна идентификация беше една от пречките да се даде тласък на използването на модерни методи за дигитални плащания, включително електронни и мобилни портмонета, системи за мобилно банкиране и т.н. На SECURITY EXPO в рамките на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS на 6 март ще бъде представена и иновативна система за идентификация. Системата се ползва от мобилно устройство, без каквито и да е знания и умения от крайните потребители, което я прави изключително достъпна. Освен това на събитието ще видим как работи революционното приложение Phyre, с което не само ще извършваме плащания през телефона, но ще може и да получаваме. Ще видим и работещи решения за предотвратяване на хакерски атаки и измами за милиони. Всички те дават тласък на електронните разплащания.

Премиери на SECURITY EXPO

Сигурността не се докосва, тя се усеща и е необходима навсякъде. Бизнесът ще предложи и системи за оповестяване и комуникация. На SECURITY EXPO ще видим различни серии системи за гласово оповестяване. Акцент на предложенията ще бъде нова стенна система на японската марка TOA, която се използва при оповестяване на пожари, аварии, терористични или други масови атаки.

Иновативен модул за пожарогасене Shumcar ще работи успешно във висок клас товарен електромобил на италианската марка ALKE, чиято премиера за България ще бъде на SECURITY EXPO.

Бизнесът ще има възможност да избере между най-добрите системи за видеонаблюдение, които ще бъдат представени на живо от лидерите на пазара.

Система за видеонаблюдение предава на живо от youtube

С технологията Time-lapse ще заснемете видео от изкопа до покрива. Това е технология, при която се заснемат голям брой кадри, които след това се обединяват във видео с висока скорост. Представете си как в рамките на няколко минути сграда се появява от изкопа, сякаш от нищото и всичко това се случва с Time-lapse видеа. Система за видеонаблюдение позволява директно/онлайн предаване в youtube на живо от строителния обект.

На SECURITY EXPO професионалната публика може да изпробва революционна по рода си технология, която обединява охранителна и интелигентна система за управление и контрол на различни електрически уреди през мобилни устройства. Алармената система от ново поколение съдържа множество възможности и технологични решения за охрана на дома, офиси, производствени, търговски и складови бази.

Разнообразието от цифрови домофонни системи дава възможност за осъществяване на качествена комуникация и сигурност в малки и големи жилищни сгради и комплекси.

Потърсете сигурността в палитрата от работещи продукти и технологии на SECURITY EXPO от 6 до 9 март.

Повече за изложението и съпътстващата програма ще научите на securityexpo.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Задълбочаване на българо-китайските икономически отношения
Български фирми са поканени да участват във Второто международно изложение за вносни стоки в Китай Още
Обучение на млади юристи по въпросите на Арбитражния съд
В периода 6 март – 29 май 2019 г., един път седмично в извънработно време Още
На SECURITY EXPO 2019 от 6 до 9 март бизнесът ще открие уникални решения за физическа и дигитална сигурност
Защита на банкомати от Cash Trapping и BlackBox атаки Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Представители на МСП в сферата на бизнес услугите тестваха "Онлайн обучителното ръководство"
В рамките на международен проект „Дигитализация – Стратегическо ръководство за дигитализация на МСП“ Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Подобрява се правната среда при възлагане на процедури за концесия
Прецизират се текстовете за солидарната отговорност Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Актуално състояние на пазара на медицински продукти в Сирия
СТИВ-Дамаск Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Среща на тема: "Таксите за преводи в евро – един двоен стандарт по-малко"
6 март 2019 г., от 13.00 ч., Дома на Европа, София Още