Брой 230 (1242), 29-11-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Делова мисия от Тайван в БТПП


В БТПП се проведе среща между Цветан Симеонов, председател на БТПП, и посланик Шърман С. Куо, представител на Тайпе в Гърция. В разговора участваха също Пати Пей-Чен Лин, директор на Тайванския търговски център (TAITRA) в София, Алфред Уанг, директор на Икономическия отдел към Представителството на Тайпе в Гърция, Евгения Ю-Чин Юн, директор на Медийния, научен и културен отдел.

Цел на срещата бе установяване на контакт между новоназначения представител на Тайванската мисия в Гърция и БТПП, както и обсъждане на възможностите за развитие на икономическите връзки между българския и тайванския бизнес.

Цветан Симеонов приветства интереса на тайванския представител към засилване на сътрудничеството с България и определи островната държава като традиционно добър партньор. Той представи накратко дейността на Палатата в помощ на българските предприемачи и международните бизнес инициативи.

От страна на Тайван също бе изразено  задоволство от отличните отношения между двете държави и бе проявен интерес към Арбитражния съд към БТПП и предимствата му, към двуезичния търговския регистър и членството в Палатата, процедурата по издаване на сертификати за произход, както и към българските изложения и панаири, насочени към хранително-вкусовата промишленост и туристическия сектор. В тази връзка, тайванската делегация информира, че през месец април 2017 г.  в Тайван ще се проведе  5-то издание на най-голямото тайванско изложение за преработвателни и опаковащи машини за хранителни стоки, за хотели и ресторантьорство, което традиционно привлича множество международни участници.

На срещата бяха обсъдени и икономиките на двете държави, като Цветан Симеонов очерта основните предимства на българския бизнес и инвестиционен климат - ниския корпоративен данък, евтината работна ръка и държавните насърчителни инициативи. Представителите на Тайван също презентираха актуалната икономическа обстановка, като акцентираха върху съвременното развитие на търговските и промишлени сдружения в региона на Ню Тайпе.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП участва в Пленарната сесия на Европейската агенция по безопасни условия на труд
Преразглеждане директивите на Агенцията за канцерогенни и мутагенни вещества Още
Делова мисия от Тайван в БТПП
Покана за участие в най-голямото тайванско изложение за преработвателни и опаковащи машини за хранителни стоки, за хотели и ресторантьорство Още
Нови членове на Палатата
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: Бизнес климатът се подобрява през ноември
Несигурната икономическа среда продължава за пореден месец да е основен проблем във всички наблюдавани сектори Още
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ
Нараства добивът на природен газ в България
На годишна база ръстът е 33% Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Информация за обекти, подлежащи на приватизация в Азербайджан
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Кръгла маса „Бизнес средата за малките и средни предприятия в България”
Как да насърчим развитието им. Кредитиране и финансиране. Насърчаване на износа на МСП Още