Назад

Обучение по проект SustainIT за социални предприемачи, ментори и инвеститори



Представител на Българската търговско-промишлена палата участва в обучение по проект SustainIT , проведено в Брюксел. Председателят на Съвета по инвестиции и член на УС на БТПП Владимир Томов бе поканен да се включи в обучението от „Клъстър София град на знанието”, партньор по гореспоменатия проект.  

Повече от тридесет участници /социални предприемачи, ментори и инвеститори/ обсъдиха в рамките на събитието основната тема – едновременно постигане на положителен ефект за обществото и осъществяване на печалба от направената инвестиция. Резултатите от проекта i2 SustainIT бяха в основата на тази дискусия, тъй като информацията се превръща в интегрална част от всяко инвестиционно решение и оценката на въздействието не прави изключение. Чрез проследяване и измерване на напредъка може да се гарантира ефективна инвестиция. Оценката на въздействието заедно с добре обмислен и последователен отчет изгражда знание за съответната сфера, накратко – какво действа и какво не. Оценката включва: задаване на цели по отношение на околната среда и обществото, които са адекватни за заинтересованите лица; определяне на рамки и цели, свързани с тях; наблюдение и управление на изпълнението спрямо поставените цели; както и последващ доклад на постигнатото по отношение на околната и социалната среда за всички участници.

Томов представи Съвета по инвестиции към БТПП и неговите членове - организации, които подпомагат или управляват инвестиции в различни сфери.

Повече информация за събитието тук.