Назад

Теглене на печеливши участници в играта на GS1 България „Сканирай и спечели“


GS1 България информира, че на 9-ти декември (четвъртък) от 15:00ч. онлайн ще се проведе теглене на 10-те награди в играта „Сканирай и спечели“.

GS1 България насърчава активно нетърпимостта на гражданското общество към неправомерното използване на баркод номера, започващи с 380 (префикс за Република България), а играта бе организирана по повод 30-годишната на приложението на международните стандарти GS1 в нашата страна, като инициатива насочена към крайните потребители. Припомняме, че по-рано през година се проведоха и юбилейна конференция и церемония по надграждане на фирми/организации, който можете да гледате на запис тук.

Дори и след края на играта проверка на баркод номер, започващ с 380, може да бъде направена бързо и лесно от всеки с помощта на безплатното мобилно приложение БГ Баркод. Приложението е налично в Android и iOS. Основното предназначение на БГ Баркод е да предоставя качествени и пълни данни за продуктите, в приятен и удобен вид за крайния потребител, с което да помогне в избора му и по-добрата информираност при покупка. За хранителните продукти приложението позволява персонализация чрез настройване на аларма, която да сигнализира, когато даден артикул съдържа опасен за потребителя алерген.

Сканирайки продукт, започващ с 380, маркиран с неоторизиран баркод се получава съобщение „невалиден баркод“, потребителят може да направи снимка и да изпрати автоматичен сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на конкретния случай.

Всички подали сигнали в периода 1 август - 30 ноември 2021 г. са включени в томболата, която ще се проведе на 9 декември за спечелването на десет ваучера от по 100 лв. за пазаруване в eMAG. Продуктите, продавани в платформата на еMAG, задължително се идентифицират с легитимен баркод номер GTIN, издаден от GS1 организация.

Тези, които желаят да проследят тегленето на наградите, могат да използват следния линк.

Моля, имайте предвид, че броят на участниците е ограничен.