Назад

БТПП взе участие в 4-та Казахстанска кръгла маса за глобални инвестиции



БТПП взе участие в 4-та Казахстанска кръгла маса за глобални инвестиции -  Kazakhstan Global Investment Roundtable (KGIR 2021), посветена на 30-та годишнина от независимостта на Република Казахстан. Събитието се проведе в хибриден формат с участието на представители на държавата и бизнеса, висши международни бизнес и финансови ръководители, инвеститори и експерти.

Мероприятието се провежда от 2017 година под председателството на министър-председателя на Република Казахстан и се е утвърдило като ключова платформа за диалог между държавата и международната бизнес общност.

Конференцията бе официално открита от министър-председателя на Република Казахстан Аскар Мамин, който даде началото на сесията „Инвестиции в Казахстан: 30 години успех“. В рамките на панела бяха представни постиженията на Казахстан в областта на привличането на инвестиции, новостите в бизнес средата, опита на големи местни и чуждестранни инвеститори, които вече работят в страната.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи на Република Казахстан Мукхтар Тилеуберди председателства сесията „Глобална икономическа трансформация: предизвикателства и перспективи за развитие в постпандемичния период“, като постави акцент върху тенденциите в световната икономика, както и  върху потенциала за инвестиции в бързо развиващи се нови сектори.

В рамките на конференцията се проведе и церемония по награждаване на отличилите се казахстански инвеститори за 2021. Събитието продължи с двустранни срещи.