Брой 223 (1981), 20-11-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Бизнес мисия в Делхи
Бизнес делегацията, организирана от БТПП и придружаваща вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова, започна своята работна програма в Делхи с участие в интерактивна сесия между индийския и българския бизнес.

Събитието  бе официално открито от Ракеш Бакши, член на Борда на директорите на FICCI, който сподели, че съществува сериозен потенциал за развитие на двустранните отношения между България и Индия. Като перспективни той определи следните сектори: възобновяеми енергийни източници, фармация, ИКТ, туризъм, научно-изследователска и развойна дейност. Бакши акцентира и върху вече успешните български инвестиции в Индия, като изрази готовността на палатите от двете страни да съдействат на бизнеса.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов благодари на организаторите за мероприятието и отбеляза дългогодишното сътрудничество между Палатата и FICCI, което датира още от 1976 г. с официално подписано споразумение. Той разясни дейността на БТПП, услугите в полза на бизнеса, както и потенциалните сектори за сътрудничество, сред които фигурират хранително-вкусова промишеност, туризъм, лека промишленост и др. Симеонов представи сътрудничеството на БТПП с партньори от Индия, както и различни съвместни инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения между двете държави.

Привествия отправиха още заместник-министърът на туризма Любен Кънчев и изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков.

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова акцентира на свой ред върху двустранните търговско-икономически отношения България - Индия. Тя представи предимствата за правене на бизнес у нас, преференциите, които правителството предлага на инвеститорите, както и основни макроикономически показатели.

Българското правителство предвижда като първостепенен приоритет поддържането на макроикономическа и фискална стабилност, и специални стимулиращи мерки чрез Закона за насърчаване на инвестициите“ – подчерта Николова.

След официалното откриване, сесията продължи с двустранни срещи по интереси между български и индийски фирми.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнес мисия в Делхи
Инициатива за засилване на българо-индийското сътрудничество в сектори от взаимен интерес - възобновяеми енергийни източници, фармация, ИКТ, туризъм Още
Покана от Enterprise Europe Network към БТПП за обучение: „Онлайн продажба на храни и напитки в Китай“
Без такса участие, 4 декември в БТПП Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Национален тридневен научно-практически курс „Въвеждане на вътрешни одитори на HACCP система“
Организира Съюзът по хранителна промишленост Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Онлайн проучване относно прилагането на споразуменията за свободна търговия
Предизвикателства и възможности за бизнеса и регионите Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Приета е Наредба за информационна база данни на работодателите
Отговарящи на изискванията за участие в партньорства за осъществяване на обучение чрез работа (дуална система на обучение) Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Алтернативен бюджет за по-високи доходи (2020 г.)
Автор: Институт за пазарна икономика Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
110 малки и средни предприятия в граничните области на България и Гърция се съревновават за 20 млн. лв. европейско финансиране
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговска мисия с провеждане на двустранни срещи и посещение на специализирана изложба Hong Kong Fashion Week Fall/Winter 2020
11-17 януари 2020, Хонконг, Китайска народна република Още